Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το βορειοκορεατικό αντιαρματικό Bulsae-4 ενάντια στους Ουκρανούς

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το βορειοκορεατικό αντιαρματικό Bulsae-4 ενάντια στους Ουκρανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν αναπτύξει ένα βορειοκορεατικό αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, το Bulsae-4, γνωστό και ως M-2018, εναντίον των ουκρανικών στρατευμάτων.

Αυτή η αποκάλυψη προέρχεται από το ουκρανικό αμυντικό έντυπο Militarniy, το οποίο ανέφερε ότι οι ουκρανικές εναέριες αναγνωρίσεις εντόπισαν το σύστημα σε ανοιχτό έδαφος.

Το Bulsae-4 επιτρέπει την εμπλοκή τεθωρακισμένων στόχων από ασφαλή απόσταση, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο για το ίδιο το πυραυλικό σύστημα.

Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά μια τρομερή προσθήκη στο πεδίο της μάχης, ενισχύοντας τις δυνατότητες κρούσης μεγάλης εμβέλειας των δυνάμεων που το χρησιμοποιούν.

Το μαχητικό όχημα του συστήματος Bulsae-4 περιλαμβάνει ένα πακέτο εκτόξευσης οκτώ εμπορευματοκιβωτίων πυραύλων τοποθετημένο σε ένα βορειοκορεατικό M-2010 6×6 τροχοφόρο σασί τεθωρακισμένου προσωπικού.

Αυτό το σύστημα είναι ανάλογο με τα σύγχρονα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς όπως το ισραηλινό Rafael Spike-ER, το Ιαπωνικό Type 96, το AFT-10 της Κίνας και το ALAS της Σερβίας.

Το Bulsae-4 πιθανότατα χρησιμοποιεί ένα σύστημα ηλεκτρο-οπτικής καθοδήγησης σε συνδυασμό με καθοδήγηση εντολών μέσω ενός καλωδίου οπτικών ινών.

Σε αντίθεση με το ισραηλινό Spike-NLOS, ο εκτοξευτής του βορειοκορεατικού συστήματος δεν διαθέτει τις κεραίες που σχετίζονται με την καθοδήγηση ραδιοφωνικών εντολών.

Πλάνα από τη βορειοκορεατική τηλεόραση τον Ιούνιο του 2018 έδειξαν δοκιμές παρόμοιου συστήματος, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης που εκτοξεύτηκε από ελικόπτερο.

Σε σενάρια μη οπτικής επαφής (NLOS), ο πύραυλος εκτοξεύεται συνήθως κατά μήκος μιας αρχικής διαδρομής πτήσης υπό αδρανειακή καθοδήγηση και κλειδώνει στον στόχο κατά τη διάρκεια της πτήσης (LOAL, ή «κλείδωμα μετά την εκτόξευση»).

Ωστόσο, για μικρότερο βεληνεκές, πολλοί πύραυλοι εδάφους-εδάφους δεν έχουν την ικανότητα ελιγμών για να αλλάξουν απότομα τη διαδρομή πτήσης τους για να φτάσουν στον στόχο, ειδικά όταν ο στόχος κρύβεται από δομές όπως τοίχους ή κτίρια έως ότου ο πύραυλος φτάσει σχεδόν από πάνω.

Η χρήση βορειοκορεατικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις αναδεικνύει τις περίπλοκες και συχνά αδιαφανείς διεθνείς σχέσεις όπλων που επηρεάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει ξανά τον νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο Oreshnik

Οι ρωσικές εταιρείες άρχισαν να χρησιμοποιούν bitcoin σε διεθνείς πληρωμές για να αντιμετωπιστούν οι δυτικές κυρώσεις

Ρώσος αξιωματούχος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για βιολογικό πόλεμο

Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ, Άσμα, καταθέτει αίτηση διαζυγίου

Πούτιν: Απειλές στην Ουκρανία για περισσότερες καταστροφές μετά την επίθεση στο Καζάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr