Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Διεθνής Συνασπισμός διέθεσε ένα δισ. δολάρια για τους Πεσμεργκά – Απειλή αναζωπύρωσης του ISIS στο Ιράκ

Ο Διεθνής Συνασπισμός διέθεσε ένα δισ. δολάρια για τους Πεσμεργκά – Απειλή αναζωπύρωσης του ISIS στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Διεθνής Συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχει διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών στις δυνάμεις Πεσμεργκά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο Διεθνής Συνασπισμός υποστηρίζει επίσης την ενσωμάτωση διαφόρων μονάδων σε μια ενοποιημένη δύναμη υπό το Υπουργείο Πεσμεργκά, ως μέρος της αποστολής συμβουλών, ενεργοποίησης και βοήθειας για την υποστήριξη των κουρδικών δυνάμεων.

Στις 12 Ιουλίου 2016, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η περιοχή του [ιρακινού] Κουρδιστάν υπέγραψαν μια 10ετή στρατιωτική συμφωνία για τον οπλισμό, τη δημιουργία ικανοτήτων και την εκπαίδευση των δυνάμεων Πεσμεργκά.

Σύμφωνα με ένα μνημόνιο για τα έτη 2016-2026, ο Διεθνής Συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από το 2016 για να εξοπλίσει, να εκπαιδεύσει και να συμβουλεύσει τις δυνάμεις Πεσμεργκά ενάντια στην τρομοκρατική στρατιά.

Ο Διεθνής Συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος σχηματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014.

Αποτελούμενος από 87 χώρες, ο Διεθνής Συνασπισμός έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τη διαρκή ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Συνασπισμός δημιουργήθηκε μετά την επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη και την επαρχία Νινευή στο βόρειο Ιράκ, καταλαμβάνοντας το 1/3 του ιρακινού εδάφους.

Με την απειλή της αναζωπύρωσης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η παρουσία των δυνάμεων του Συνασπισμού στην περιοχή παραμένει ζωτικής σημασίας, παρέχοντας στις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας την απαραίτητη υποστήριξη, εκπαίδευση και πόρους για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αντιμετωπίσουν ανεξάρτητα τις προκλήσεις ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούρδισσα καπετάνισσα εξιστορεί την ένοπλη αντίσταση των Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία

Η UNSESCO ανακάλυψε πέντε βόμβες του Ισλαμικού Κράτους στο ιστορικό τέμενος Αλ Νούρι της Μοσούλης

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να σχεδίαζε να δηλητηριάσει το πόσιμο νερό της Βαγδάτης

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς με δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εδάφους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο με πολλαπλές κεφαλές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr