Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν από εκεί που ήθελε να κρεμάσει τον Άσαντ τώρα ζητά να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία

Ο Ερντογάν από εκεί που ήθελε να κρεμάσει τον Άσαντ τώρα ζητά να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή 28/6 ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να εμποδίζει την Τουρκία και τη Συρία να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν όχι μόνο ήθελε να ανατρέψει και να σκοτώσει τον Άσαντ της Συρίας αλλά και χρηματοδότησε δυνάμεις τζιχαντιστών.

Επίσης, ο ίδιος Ερντογάν έχει εισβάλει παράνομα και κατέχει συριακά εδάφη επαναλαμβάνοντας το σενάριο της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, έχει μάλιστα ανακηρύξει και ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Συρίας.

Αυτή η διπλωματική κωλοτούμπα του θεοκράτη νεο-οθωμανού αποδεικνύει περαιτέρω ότι η Ελλάδα συνορεύει με αναξιόπιστους συμμορίτες και με ορδές βαρβάρων, που ανάλογα τις «δουλίτσες» τους τη μία ζητάνε κρεμάλες και την άλλη κραδαίνουν κλάδο ελαίας.

Με τέτοια πρωτόγονα και απολίτιστα κτήνη είναι πραγματικά απορία πώς η Ελλάδα να συνεννοηθεί στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, που είναι άγνωστη έννοια στους «μαμελούκους» που περιβάλλουν την πατρίδα μας.

Να σημειωθεί ότι την… παραφυσική συμφιλίωση Ερντογάν με Άσαντ υποστηρίζει και προωθεί η Ρωσία του Πούτιν.

Ο Ερντογάν δήλωσε:

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην δημιουργηθούν (διπλωματικοί δεσμοί)», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Τα σχόλια του Ερντογάν ήρθαν λίγες μέρες αφότου ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε παρόμοια σχόλια, δείχνοντας την προθυμία να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Τουρκία.

Αυτό έγινε όταν ο αλ Άσαντ δέχθηκε τον Ειδικό Απεσταλμένο του Ρώσου Προέδρου για τη Συρία Αλεξάντερ Λαυρέντιεφ στη Δαμασκό στις 26 Ιουνίου.

«Η Συρία είναι ανοιχτή σε όλες τις πρωτοβουλίες σχετικά με τις σχέσεις Συρίας-Τουρκίας, εφόσον βασίζονται στον σεβασμό της κυριαρχίας του συριακού κράτους σε όλη την επικράτειά της και στον αγώνα κατά κάθε μορφής τρομοκρατίας και των οργανώσεών του», είπε ο αλ Άσαντ.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους ότι η Τουρκία σέβεται την κυριαρχία της συριακής κυβέρνησης.

«Δεν τίθεται θέμα να έχουμε στόχο να παρέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο λαός της Συρίας είναι αδέρφια μας».

Είδατε πόσο ανερυθρίαστα πουλά τρέλα ο τζιχαντιστής Ερντογάν; Από τη μία έχει εισβάλει και κατέχει εδάφη στη βόρεια Συρία αλλά… σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Συρίας.

Δηλαδή, πόσο άλλος εμπαιγμός; Πόση ανατολίτικη τρελίτσα;

Επίσης, από πότε οι Σύροι έγιναν «αδέλφια» με τους Τούρκους; Βάσει ποιας κοινής καταγωγής;

Βέβαια Άσαντ κι Ερντογάν έχουν ένα κοινό στόχο. Να επιτεθούν στους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη και να διώξουν τους Αμερικανούς από το συριακό έδαφος.

Για να καταφέρει ο Άσαντ αυτή την «επιτυχία» για να διασώσει την τυραννίδα του είναι έτοιμος να παραχωρήσει τα κατεχόμενα εδάφη στην Τουρκία.

Εξάλλου ήδη η Συρία που ελέγχεται από τον Άσαντ είναι μοιρασμένη σε Ρώσους και Ιρανούς.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν διακοπεί από την έναρξη της συριακής σύγκρουσης το 2011, όταν η Τουρκία επέλεξε να στηρίξει την ισλαμιστική αντιπολίτευση κατά της συριακής κυβέρνησης μετά από στρατιωτική επέμβαση μέσω εισβολών και κατοχής συριακών εδαφών στη βόρεια χώρα.

Φωτογραφία σχεδόν… αγαπησιάρικη του Ερντογάν με τον Άσαντ πριν την έναρξη του συριακού πολέμου.

Να σημειωθεί επίσης ότι πριν την έναρξη του συριακού εμφυλίου Ερντογάν και Άσαντ είχαν γίνει «φιλαράκια». Μετά ο Ερντογάν συντάχθηκε με τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούρδισσα καπετάνισσα εξιστορεί την ένοπλη αντίσταση των Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία

Ο Τσίπρας είπε σε Τούρκους φοιτητές: «Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να παραπέμψουμε την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης»

Να επιστρέψουν τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους ζητά εκ μέρους του ΕΛΚ ο Γιώργος Σταμάτης

Εκπρόσωπος τουρκικού Υπ. Άμυνας: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «φυσικά και είναι μια πιθανότητα»

DW: Στη Λευκωσία Μητσοτάκης και Ερντογάν στις 20 Ιουλίου, στα 50 χρόνια μετά την εισβολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr