Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το Διαστημικό Κέντρο Επικοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του χτυπήματος στην Κριμαία

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το Διαστημικό Κέντρο Επικοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του χτυπήματος στην Κριμαία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν αυτήν την εβδομάδα το Ρωσικό Διαστημικό Κέντρο Παρακολούθησης και Επικοινωνίας στην Κριμαία. Αυτό ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι για τον ρωσικό στρατό, το Κέντρο αποτελεί σημαντικό στρατιωτικό στοιχείο στο σύστημα δορυφορικής επικοινωνίας και πλοήγησης.

Επιπλέον, το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Osa, ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 και δύο εκτοξευτές πυραύλων BM-21 Grad χτυπήθηκαν από Ουκρανούς αυτή την εβδομάδα.

Τα τελευταία, όπως σημειώνει το υπουργείο Άμυνας, θεωρούνται πολύ ισχυρό «θήραμα», καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυνηγηθούν.

Τι προηγήθηκε;

Το βράδυ της 24ης Ιουνίου, μια σειρά από δυνατές εκρήξεις ξέσπασαν στην κατεχόμενη Κριμαία, όπως επιβεβαίωσαν κάτοικοι της Γιεβπατόρια και των οικισμών Μολόχνε και Βιτίνε, καθώς και γράφτηκε σε κανάλια στο Telegram από την Κριμαία και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Αργότερα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσίευσαν δορυφορικές εικόνες από το έδαφος της ρωσικής στρατιωτικής εγκατάστασης στο χωριό Βιτίνε κοντά στην Γιεβπατόρια στην κατεχόμενη Κριμαία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του OpenStreetMap, εκεί υπάρχει το 40ο ξεχωριστό συγκρότημα εντολών και μετρήσεων (Κέντρο Διαστημικής Επικοινωνίας Μεγάλης Εμβέλειας), το οποίο αποτελεί μέρος των Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αυτό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι ένα σημαντικό στρατιωτικό μέρος του ρωσικού διαστημικού συστήματος επικοινωνίας και δορυφορικής πλοήγησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι στρατολογούν εφήβους από την κατεχόμενη Ουκρανία στα πρότυπα της χιτλερικής νεολαίας

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς με δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εδάφους

Τις υψηλότερες εκπομπές CO2 της 20ετίας προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αρκτική

Ο Πούτιν έτοιμος να υποβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση

Σολτς: «Δυστυχώς η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη» – Ο δρόμος θα είναι «μακρύς και δύσκολος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr