Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων

Η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τετάρτη 26/6, λίγες μέρες μετά από την υπογραφή αμυντικού συμφώνου με την Ρωσία, ότι θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, στο πλευρό των Ρώσων στρατιωτών.

Σύμφωαν με πληροφορίες τα βορειοκορεατικά στρατεύματα αναμένεται να φτάσουν στο πεδίο μάχης τον επόμενο μήνα και πιο συγκεκριμένα πως Μονάδες Μηχανικού θα σταλούν στο Ντονέτσκ, ενώ κάποιες άλλες πηγές μιλούν για μια Μεραρχία του Βορειοκορεατικού Στρατού.

H κίνηση μοιάζει να είναι απάντηση της Μόσχας στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν για ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι το στρατιωτικό σύμφωνο που υπέγραψαν Βόρεια Κορέα και Ρωσία του Ρώσου προέδρου Πούτιν στη Βόρεια Κορέα στις 19 Ιουνίου αναφέρει πως «Σε περίπτωση που οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές βρεθεί σε κατάσταση πολέμου από ένοπλη εισβολή από ένα ή περισσότερα κράτη, η άλλη πλευρά θα παρέχει στρατιωτική και άλλη βοήθεια με όλα τα μέσα που διαθέτει χωρίς καθυστέρηση».

ΗΠΑ: Τα βορειοκορεατικά στρατεύματα «στέλνονται στη σφαγή»

Ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, Πατ Ράιντερ, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου στις 25 Ιουνίου ότι τα βορειοκορεατικά στρατεύματα «στέλνονται στη σφαγή» και αμφισβήτησε τη λογική της αποστολής τους.

«Νομίζω ότι αν ήμουν στη διοίκηση προσωπικού του βορειοκορεατικού στρατού, θα αμφισβητούσα τις επιλογές μου για να στείλω τις δυνάμεις μου να γίνουν τροφή για τα κανόνια σε έναν παράνομο πόλεμο κατά της Ουκρανίας – έχουμε δει τα είδη των απωλειών που έχουν υποστεί οι ρωσικές δυνάμεις».

“Η Βόρεια Κορέα αναμένει να λάβει τεχνολογία πυρηνικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τη Ρωσία με αντάλλαγμα την προμήθεια βλημάτων πυροβολικού!» πρόσθεσε από τη πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Kurt Campbell.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ για Μπάιντεν: Δεν πιστεύω στα αλήθεια να εγκαταλείψει την κούρσα των εκλογών

Οι Ρώσοι στρατολογούν εφήβους από την κατεχόμενη Ουκρανία στα πρότυπα της χιτλερικής νεολαίας

Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν το Διαστημικό Κέντρο Επικοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια του χτυπήματος στην Κριμαία

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς με δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εδάφους

«Οι Δημοκρατικοί σε πανικό» μετά το ντιμπέιτ Μπάιντεν-Τραμπ, αμφιβολίες για το μέλλον του προέδρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr