Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θερμή υποδοχή Πούτιν από τον Κιμ στη Βόρεια Κορέα

Θερμή υποδοχή Πούτιν από τον Κιμ στη Βόρεια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε θερμό κλίμα και με τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας επάνω τους, οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, συναντιώνται για να επιβεβαιώσουν τη στενή συνεργασία των δύο χωρών και το κοινό μέτωπό τους κατά της Δύσης.

Λίγο μετά τις 06.45 (ώρα Ελλάδος) το πρωί έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Πιονγκγιανγκ ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Λίγο νωρίτερα ο Κιμ είχε υποδεχθεί προσωπικά τον Πούτιν στον αεροδρόμιο με μία θερμή αγκαλιά.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στη Βόρεια Κορέα εδώ και 24 χρόνια και έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων των ΗΠΑ για μεταφορές όπλων από το καθεστώς της Πιονγκγιανγκ στη Ρωσία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο μέτωπο στην Ουκρανία.

Η υποδοχή στο αεροδρόμιο και η μεταφορά στην κεντρική πλατεία

Ο Κιμ υποδέχθηκε τον Πούτιν στο διεθνές αεροδρόμιο Σουνάν, που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, νωρίς την Τετάρτη, και στη συνέχεια έφυγαν με τη λιμουζίνα του Πούτιν, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δεκάδες αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες συνόδευαν το όχημα, ενώ φρουροί ασφαλείας είχαν παραταχθεί στη διαδρομή.

Οι δυο τους ξεκίνησαν τις επίσημες συνομιλίες τους γύρω στο μεσημέρι τοπική ώρα, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, αλλά λεπτομέρειες για τις συζητήσεις δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Το μενού των συζητήσεων

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους είναι πιθανό να επικεντρωθούν στο επίπεδο στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο ηγετών.

Το ταξίδι του Πούτιν έρχεται μετά το ταξίδι του Κιμ στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο, το οποίο όπως έδειξαν αργότερα οι δορυφορικές εικόνες ακολουθήθηκε από μια τεράστια αύξηση στις μεταφορές όπλων.

«Περνώντας μέσα από γοητευτικά φωτισμένους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ τη νύχτα, οι κορυφαίοι ηγέτες αντάλλαξαν τις παγιωμένες σκέψεις τους και άνοιξαν το μυαλό τους για να αναπτύξουν ασφαλέστερα τις σχέσεις ΛΔΚ-Ρωσίας σύμφωνα με την κοινή επιθυμία και βούληση των λαών των δύο χωρών», ανέφερε το επίσημο κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να παραχωρήσουν αργότερα κοινή συνέντευξη Τύπου, ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο τον βοηθό του Πούτιν για την εξωτερική πολιτική.

Αναγέννηση των διμερών σχέσεων και κοινό μέτωπο κατά της Δύσης

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας φαίνεται να είναι σε επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, λένε αναλυτές στο BBC.

Η Μόσχα πιστεύεται ότι λαμβάνει υλική υποστήριξη από τη Βόρεια Κορέα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ η Πιονγκγιάνγκ πιθανότατα λαμβάνει τεχνική υποστήριξη από τη Ρωσία για το πυραυλικό της πρόγραμμα.

«Αυτό οδήγησε σε ένα επίπεδο συνεργασίας –πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής- μεταξύ των δύο που δεν έχει παρατηρηθεί από τη Σοβιετική Εποχή», λέει στο BBC η Τζένι Τάουν, διευθύντρια του Προγράμματος Κορέας του Κέντρου Stimson που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

«Ενώ η βιωσιμότητα αυτής της σχέσης δεν έχει ακόμη φανεί, βραχυπρόθεσμα, ο Πούτιν και ο Κιμ θα καρπωθούν τα οφέλη της αλληλεγγύης τους σε αυτό που έχουν πλαισιώσει ως πόλεμο κατά της Δύσης», λέει.

O Πούτιν και ο Κιμ προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα «εναλλακτικό δίκτυο» που είναι πέρα ​​από τις κυρώσεις της Δύσης, λέει ο Τζέφρι Λιούις, ειδικός στη Βόρεια Κορέα στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Middlebury.

«Οι ΗΠΑ και άλλοι θα συνεχίσουν να καταδικάζουν τη συνεργασία, αλλά εκτός από τις αυστηρές δηλώσεις, δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνουν», πρόσθεσε.

«Πυρά» από τον Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον ότι η Ρωσία προσπαθεί «σε απόγνωση να αναπτύξει και να ενισχύσει τις σχέσεις με χώρες που μπορούν να της προσφέρουν ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει τον επιθετικό πόλεμο που ξεκίνησε κατά της Ουκρανίας».

Η Πιονγκγιάνγκ παρείχε στη Μόσχα «σημαντικά πυρομαχικά» και άλλα όπλα για χρήση στην Ουκρανία, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σολτς: «Δυστυχώς η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη» – Ο δρόμος θα είναι «μακρύς και δύσκολος»

Η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 5 χρόνια – Συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή του

Νάιτζελ Φάρατζ: Η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προς ανατολάς προκάλεσε την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία

Συνδιάσκεψη ειρήνης: Η «ιστορία» αλλιώς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr