Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Ενέκρινε τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο

Ισραήλ: Ενέκρινε τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στον Λίβανο ενέκριναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις το βράδυ της Τρίτης 18/6, την ώρα που το Ισραήλ και το σιιτικό ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου εντείνουν τη ρητορική που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πόλεμο, και αυξάνουν τις μεταξύ τους διασυνοριακές συγκρούσεις.

Στο πλαίσιο της «αξιολόγησης της κατάστασης», που έγινε την Τρίτη παρουσία του υποστράτηγου Όρι Γκορντίν, διοικητή της Βόρειας στρατιωτικής περιοχής και του επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων, υποστράτηγου Όντεντ Μπασιούκ, «εγκρίθηκαν και επικυρώθηκαν επιχειρησιακά σχέδια για επίθεση στον Λίβανο και ελήφθησαν αποφάσεις για τη συνέχιση της αύξησης ετοιμότητας των στρατευμάτων στο πεδίο», ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Πεντάγωνο: «Όχι» σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Στην Ουάσιγκτον, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε υποθέσεις και να κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί, μόνο να πω ότι κανείς δεν θέλει να δει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο», απάντησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού εκδίδεται εν μέσω της επίσκεψης στην περιοχή του ειδικού απεσταλμένου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, του Άμος Χόχσταϊν, με σκοπό να μειωθεί η ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπου οι σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ μετά την 7η Οκτωβρίου έχουν γίνει σφοδρότερες εδώ και μια εβδομάδα.

«Είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου.

»Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα πληγεί σκληρά», δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Βόρεια Κορέα στέλνει στρατεύματα στην Ουκρανία να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων

Επίθεση Ισραήλ σε Γκουτέρες: Ζητά να παραιτηθεί – «Είναι ένας συνεργός του τρόμου»

Η Ελλάδα διαμηνύει στον γραφικό Νασράλα της Χεζμπολάχ: Ούτε να διανοηθείς να «ακουμπήσεις» την Κύπρο

Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος μετά από 5 χρόνια – Συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του με αντάλλαγμα την αποφυλάκισή του

Συνδιάσκεψη ειρήνης: Η «ιστορία» αλλιώς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr