Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα υπέστη κατά την επίθεση σε βάρος της η πρωθυπουργός της Δανίας

Ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα υπέστη κατά την επίθεση σε βάρος της η πρωθυπουργός της Δανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δανία, Κοπεγχάγη, Μέτε Φρέντερικσεν,

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν υπέστη ένα ελαφρύ αυχενικό διάστρεμμα, κατά την επίθεση που δέχθηκε από έναν άνδρα στο κέντρο της Κοπεγχάγης την Παρασκευή 7/6, έγινε το Σάββατο 8/6 γνωστό από το γραφείο της.

«Πέραν αυτού, η πρωθυπουργός είναι σώα και αβλαβής, όμως έχει σοκαριστεί από το περιστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι η Φρεντέρικσεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για έναν ιατρικό έλεγχο, μετά το περιστατικό αργά την Παρασκευή το βράδυ.

Όλες οι επίσημες υποχρεώσεις της πρωθυπουργού ακυρώθηκαν για το Σάββατο, σύμφωνα με το γραφείο της.

Η Αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ένας 39χρονος άνδρας θα οδηγηθεί ενώπιον ενός δικαστή για μια προκαταρκτική ανάκριση σε σχέση με την επίθεση σε βάρος της πρωθυπουργού.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άνδρας θα οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Κοπεγχάγης για ανάκριση σήμερα, περίπου στις 14.00 ώρα Ελλάδας, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ούτε η Αστυνομία ούτε το γραφείο της πρωθυπουργού έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το κίνητρο του δράστη ή εάν αυτός οπλοφορούσε.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν στη δανέζικη εφημερίδα ΒΤ ότι είδαν τη Μέτε Φρεντέρικσεν να φθάνει στην πλατεία, ενώ κάθονταν κοντά σε ένα συντριβάνι λίγο πριν τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

«Ένας άνδρας ήλθε από την αντίθετη κατεύθυνση και την έσπρωξε δυνατά στον ώμο, γεγονός που την έκανε να χάσει την ισορροπία της», χωρίς, όμως, να πέσει, σύμφωνα με τους μάρτυρες.

Υπό κράτηση ο δράστης – Δεν βλέπουν πολιτικό κίνητρο οι Αρχές

Ο 39χρονος άνδρας, που θεωρείται ύποπτος ότι επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, πιθανόν ενήργησε χωρίς πολιτικό κίνητρο, επισημαίνουν οι Αρχές.

Όπως διευκρινίστηκε, ο άνδρας τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση για 12 ημέρες, δηλαδή έως τις 20 Ιουνίου.

«Η υπόθεση εργασίας μας αυτή τη στιγμή είναι ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με πολιτικά κίνητρα», ανέφερε η Αστυνομία στο «Χ», αφότου ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον ενός δικαστή, ο οποίος αποφάσισε την προφυλάκισή του.

Ο ύποπτος, ηλικίας 39 ετών, μουρμούριζε και έμοιαζε χαμένος τη στιγμή της σύλληψής του, ανέφερε η κατηγορούσα Αρχή κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως μεταδίδουν δανέζικα ΜΜΕ.

Έμοιαζε να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, σύμφωνα με ιατρική έκθεση, την οποία επικαλέστηκε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έριξε μια γροθιά στο δεξί χέρι της πρωθυπουργού.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν στη δανέζικη εφημερίδα ΒΤ ότι είδαν τη Μέτε Φρεντέρικσεν να φθάνει στην πλατεία, ενώ εκείνες κάθονταν κοντά σε ένα σιντριβάνι λίγο πριν τις 18.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

«Ένας άνδρας ήλθε από την αντίθετη κατεύθυνση και την έσπρωξε δυνατά στον ώμο, γεγονός που την έκανε να χάσει την ισορροπία της», χωρίς, όμως, να πέσει, σύμφωνα με τις μάρτυρες.

Περιέγραψαν τον φερόμενο ως δράστη ως έναν ψηλό και αδύνατο άνδρα και πρόσθεσαν πως εκείνος προσπάθησε να διαφύγει, όμως δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί προτού τον ακινητοποιήσουν άνδρες με κοστούμια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λέτε να σωθούμε; – Politico: Ο Σαρλ Μισέλ προωθεί τον Μητσοτάκη στη θέση της φον ντερ Λάιεν

Επίθεση στην Μέτε Φρέντερικσεν – Σοκαρισμένη η πρωθυπουργός της Δανίας

Δανία: Απέρριψε πρόταση για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Δανία: Αυξημένη η απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr