Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ποροσένκο υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι προελαύνουν γιατί ο Ζελένσκι δεν κατασκεύασε οχυρωματικά έργα

Ο Ποροσένκο υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι προελαύνουν γιατί ο Ζελένσκι δεν κατασκεύασε οχυρωματικά έργα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο, Ρωσία, Χάρκοβο,

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Πέτερ Ζαλμάεφ, ο Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι η συνοριακή γραμμή στην Περιφέρεια Χάρκοβο, όπου οι Ρώσοι προσπαθούν αυτή τη στιγμή να καταλάβουν εδάφη, θα έπρεπε να είχε ενισχυθεί με οχυρώσεις και φράγματα ναρκών.

Σημείωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους απαιτεί από τις ουκρανικές Αρχές να ξεκινήσουν ενεργά την κατασκευή οχυρώσεων, μεταξύ άλλων κατά μήκος των ουκρανο-ρωσικών συνόρων.

«Τι φταίει; Ότι δεν έχουμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε πολλά στρατεύματα εκεί και έπρεπε να ενισχύσουμε αυτά τα σύνορα με οχυρωματικά έργα.

»Οχυρωματικά σημαίνει σώζεις πυρομαχικά, σώζεις όπλα, πρώτα από όλα προστατεύουν την περιοχή και σώζουν ζωές στρατιωτών.

»Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάνω την ερώτηση πολύ σκληρά μετά την έναρξη της κατασκευής των οχυρώσεων, τονίζω για άλλη μια φορά, έχω το δικαίωμα να πω σε όποιον ενδιαφέρεται – μπορείτε να τα αναζητήσετε μέσω Google, όχι, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα των οχυρώσεων που κατασκευάστηκαν με εντολή μου το 2015», υπενθύμισε ο Ποροσένκο.

«Υπήρχαν και γκαμπίνες, υπήρχαν δάπεδα από σκυρόδεμα, υπήρχαν ξύλινες κατασκευές, όχι ανοιχτές τάφροι, όχι απλά σκαμμένοι λάκκοι..

»Υπήρχαν τα λεγόμενα [αντιαρματικά] “δόντια του δράκου”, ήταν οργανωμένη με τέτοιο τρόπο, Θυμάμαι ακόμη και τον αριθμό ότι το τετράγωνο, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει την αντίστοιχη απόσταση, κόστιζε 3,5 εκατομμύρια και κάθε περιοχή αντιστοιχούσε σε 15 έως 20 χιλιόμετρα του μετώπου», λέει ο Ποροσένκο.

«Επιπλέον, έχτιζαν, και ήμουν κατευθείαν στο εργοτάξιο, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τα ρωσικά στρατεύματα, είδαμε τα ρωσικά στρατεύματα με τα μάτια μας.

»Παρεμπιπτόντως, αυτοί που παραβίασαν τις προθεσμίες απολύθηκαν.

»Οι περιφερειακές διοικήσεις έπρεπε να χτίσουν μέσα σε τρεις μήνες, αν δεν υπήρχε συνιστώσα διαφθοράς, πλήρωναν επιπλέον από τον τοπικό προϋπολογισμό, και έτσι ήταν οι οχυρώσεις», είπε ο πέμπτος πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Είμαι έτοιμος να σας δείξω μια φωτογραφία, ένα βίντεο, με τι ποιότητα χτίστηκαν αυτές οι οχυρώσεις εκείνη την εποχή.

»Επιπλέον, ήταν και η δεύτερη γραμμή και η τρίτη γραμμή άμυνας.

»Για παράδειγμα, η περιοχή Τερνοπίλ χτίστηκε στην περιοχή ​Ζολότι, όλα διανεμήθηκαν μέχρι το Βούγκλενταρ, χάρη σε αυτές οχυρώσεις καταφέραμε να κρατήσουμε αυτή τη γραμμή άμυνας για δέκα χρόνια, εκεί οφείλεται η επιτυχία μας στις περιοχές Μαρίνκα, Αβντιίβκα, ακόμα Βοντιάνι, Τσασοβόι Γιαρ, αυτά ήταν καλοφτιαγμένα οχυρά», είπε ο Ποροσένκο.

«Επιπλέον, στείλαμε μηχανικές μονάδες που εξασφάλιζαν εξόρυξη από άκρο σε άκρο.

»Και αν ο εχθρός προσπαθούσε να προχωρήσει μέσω μιας τέτοιας γραμμής δομών, δεν θα είχε σπάσει αυτή τη γραμμή και θα είχε τεράστιες απώλειες», επεσήμανε ο Ποροσένκο.

«Τώρα μας δίνουν υποσχέσεις, ακούστε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Ποροσένκο.

»Όλα έχουν ήδη χτιστεί εκεί. Και η κατάσταση που εκτυλίσσεται στα ρωσικά σύνορα στην περιοχή του Χάρκοβο δείχνει ότι αυτό είναι ψέμα.

»Η κατάσταση που έγινε μετά την έφοδο και η κατάληψη της Αβντιίβκα από τον εχθρό, ήταν σαφές ότι τα στρατεύματά μας απλά δεν είχαν πού να πιαστούν», σημείωσε ο Ποροσένκο.

Τόνισε δε ότι η κατασκευή οχυρώσεων δεν απαιτεί τη βοήθεια δυτικών εταίρων, είναι καθήκον των Αρχών.

«Πρότεινα στη Βουλή να δημιουργηθεί ένα ΤΣΚ οχυρωματικών έργων τον Ιανουάριο.

»Σε κάθε συνεδρίαση της βουλής η πολιτική δύναμη της “Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης” θέτει το ερώτημα εάν θα συμπεριληφθεί η δημιουργία μιας διερευνητικής επιτροπής.

»Ας το καταλάβουμε. Αυτό είναι η συνταγματική λειτουργία του κοινοβουλίου – ο έλεγχος των ενεργειών της εκτελεστικής εξουσίας και η παρουσίαση σε όλους, που έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις, στο δικαστήριο», σημειώνει ο Ποροσένκο.

Είπε επίσης ότι αγόρασε με δικά του κεφάλαια σχεδόν 50 μονάδες οικοδομικού εξοπλισμού και τα παραδίδει στα μηχανικά τμήματα για να επιταχυνθεί η κατασκευή οχυρωματικών έργων.

«Θα το πετύχουμε αυτό, πρέπει να χτίσουμε οχυρά.

»Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο εχθρός πληρώνει με αίμα για κάθε απόπειρα επίθεσης», είπε ο Ποροσένκο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παχιά λόγια Μακρόν και Σολτς: Θα στηρίξουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Ακόμα 77 Leopard 1A5 τανκ στην Ουκρανία

Η Γερμανία έθεσε σε λειτουργία το πρώτο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας μεσαίου βεληνεκούς

Ειρωνεία από Πούτιν: «Προτιμούμε» να εκλεγεί η Κάμαλα Χάρις (βίντεο)

Γερμανικός Τύπος: Σαρωτικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν καιρώ πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr