Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράκ παλεύει με μια ανησυχητική αύξηση των συμμοριών εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, καθώς οι Αρχές αποκαλύπτουν πολλαπλά εγκληματικά δίκτυα που εμπλέκονται σε οργανωμένη εκμετάλλευση, στοχεύοντας ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε την εξάρθρωση συμμορίας εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων που δρούσε στην επαρχία Ντιγιάλα, υπογραμμίζοντας μια ανησυχητική τάση στη χώρα.

Αποτελούμενη από τρία άτομα, αυτή η εγκληματική ομάδα κυνηγούσε συγκεκριμένα άτομα από φτωχά υπόβαθρα, εκμεταλλευόμενα άτομα με χαμηλά εισοδήματα, άτομα που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Αυτό έπεται των πρόσφατων συλλήψεων στη Βαγδάτη, όπου συνελήφθησαν δύο συμμορίες εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, που κατηγορούνται για διάπραξη πολλαπλών εγκλημάτων και όξυνση της εμπορίας ανθρώπων μέσω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Τον περασμένο χρόνο, το Ιράκ έγινε μάρτυρας της εξάρθρωσης πολλών επικίνδυνων δικτύων εμπορίας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στη λαθραία διακίνηση εφήβων από τη χώρα.

Παρά τις προσπάθειες για την καταπολέμηση τέτοιων εγκληματικών επιχειρήσεων, η εμπορία ανθρώπων παραμένει ένα διάχυτο ζήτημα παγκοσμίως, που ορίζεται ως το παράνομο εμπόριο ανθρώπων για διάφορους κακόβουλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της καταναγκαστικής εργασίας, της σεξουαλικής δουλείας και της πώλησης μελών του σώματος.

Σύμφωνα με την ιρακινή νομοθεσία, τα άτομα που κρίνονται ένοχα για εμπορία ανθρώπων αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές, όπως φυλάκιση και πρόστιμα που κυμαίνονται από πέντε εκατομμύρια έως 10 εκατομμύρια δηνάρια.

Καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτών των εγκληματικών δραστηριοτήτων, η προστασία των ευάλωτων πληθυσμών από την εκμετάλλευση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο συριακός στρατός που κατέφυγε στο Ιράκ μπορεί να επιστρέψει στη Συρία δίχως συνέπειες, λένε οι τζιχαντιστές

Συρία: Σε μεταβατική κυβέρνηση η εξουσία – Ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Τζαλάλι επιβλέπει – Οι τζιχαντιστές «χοροπηδάνε»

Τουλάχιστον 2.000 Σύροι αξιωματικοί και στρατιώτες λιποτάκτησαν και πέρασαν στο Ιράκ

Συρία: Οι τζιχαντιστές μόλις 10 χλμ έξω από τη Δαμασκό

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Χάμα – Ο συριακός στρατός παραδέχεται ότι έχασε τον έλεγχο της πόλης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr