Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν έναν Τυνήσιο ιμάμη που υποστήριζε τη βία των τζιχαντιστών και τον θρησκευτικό νόμο της σαρία και εξέφραζε μίσος προς τους μη μουσουλμάνους και τη Γαλλική Δημοκρατία.

Ο ιμάμης Μαχτζούμπ Μαχτζούμπι, ο οποίος ζούσε στη Γαλλία τα τελευταία 40 χρόνια, στάλθηκε πίσω στην Τυνησία στις 22 Φεβρουαρίου, μόλις 12 ώρες μετά τη σύλληψή του.

Το υπουργικό διάταγμα απέλασης δήλωσε ότι ο ιμάμης είχε ενθαρρύνει «συμπεριφορά αντίθετη προς τις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας».

Η απέλαση του Μαχτζούμπι είναι η τελευταία σε μια σειρά απελάσεων ισλαμιστών ιεροκήρυκων από τη Γαλλία.

Αυτό αντανακλά τις αυξανόμενες ανησυχίες της χώρας μετά από μια σειρά ισλαμιστικών δολοφονιών Γάλλων πολιτών τα τελευταία χρόνια.

Ο Μαχτζούμπι, μη υπήκοος της Γαλλίας, είναι μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανίν ζήτησε την ανάκληση της άδειας παραμονής του Ματζούμπι, αφού ο ιμάμης είπε σε κήρυγμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η γαλλική σημαία είναι «σατανική» και «δεν έχει καμία αξία για τον Αλλάχ».

«Η Δικαιοσύνη επιβεβαιώνει την απέλαση του “ιμάμη” που ξεκάθαρα υποκινεί τον αυτονομισμό και προσέβαλε τη σημαία μας», ανακοίνωσε ο Νταρμανίν στο «X», παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

«Με τις οδηγίες μου, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών θα συνεχίσουν, χάρη στους νέους νόμους μας, να πολεμούν αποτελεσματικά όλους τους κήρυκες του μίσους».

Το διάταγμα απέλασης αναφέρει ότι ο Μαχτζούμπι προώθησε το νόμο της σαρία, τις διακρίσεις κατά των γυναικών, το μίσος για τους μη μουσουλμάνους και τον τζιχαντισμό στα κηρύγματα του Φεβρουαρίου στο τέμενος Bagnols-sur-Cèze στη νότια Γαλλία.

Ο Μαχτζούμπι, ο οποίος ζούσε στη Γαλλία από την ηλικία των 12 ετών, φέρεται να δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι «Θα πρέπει να ταρακουνήσουμε αυτήν την κοινωνία, αυτήν την πολεμική και σάπια κοινωνία».

Σε ένα κήρυγμα της 2ας Ιανουαρίου, ο Μαχτζούμπι εξήρε τον τζιχάντ, λέγοντας ότι «τα τζαμιά δεν παράγουν πλέον μαχητές όπως στην εποχή του προφήτη [Μωάμεθ]».

Σύμφωνα με την εντολή απέλασης, ο ιμάμης δήλωσε επίσης ότι «η δυτική κοινωνία είναι παρακμιακή» και σε αρκετές περιπτώσεις προώθησε τη σαρία ως τον μόνο «νόμιμο και δίκαιο νόμο».

Ενώ η διαταγή απέλασης βασίστηκε στα κηρύγματά του, η οικογενειακή του κατάσταση μπορεί να ενίσχυσε τον επείγοντα χαρακτήρα πίσω από την απέλασή του.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, ο Μαχτζούμπι είχε συνάψει θρησκευτική ένωση «με μία συμπατριώτισσά του [Τυνήσια] ενώ δεν είχε χωρίσει ακόμη από την προηγούμενη σύζυγό του, Γαλλίδα υπήκοο».

Η πολυγαμία είναι αδίκημα που μπορεί να είναι λόγος απέλασης σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Λίγες ώρες μετά την άφιξή του στην Τυνησία, ο ιμάμης δήλωσε στις 22 Φεβρουαρίου:

«Θα αγωνιστώ για να επιστρέψω στη Γαλλία όπου ζω σαράντα χρόνια.

»Αν το δικαστήριο δεν με δικαιώσει, θα κάνω έφεση και μετά θα κάνω έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε την έφεση του ιμάμη στις αρχές Μαρτίου, με τη Le Figaro να αναφέρει ότι η απόφαση των δικαστών σχετικά με τον ιμάμη είναι ξεκάθαρη.

«Οι παρατηρήσεις του δεν ταιριάζουν στο πλαίσιο των αξιών της Γαλλικής Δημοκρατίας, φέρνουν αντιμέτωπους τους μουσουλμάνους και τους μη μουσουλμάνους, υποκινούν το μίσος προς τους Εβραίους και το Ισραήλ ή την υπεράσπιση της τζιχάντ και της σαρία», δήλωσε το διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι τα κηρύγματα του ιμάμη αναπτύσσουν «έναν λόγο που θεωρεί την υποταγή των γυναικών στους άνδρες», αντιτάχθηκαν στις «αρχές της Δημοκρατίας επιτιθέμενοι στη γαλλική σημαία και επαινώντας το νόμο της σαρία» και όρισαν τους Εβραίους «ως τους ιστορικούς εχθρούς των μουσουλμάνων που πρέπει να καταπολεμηθούν».

Το διοικητικό δικαστήριο έκρινε επίσης ότι ο Μαχτζούμπι «έκανε σχόλια που υποκινούν την τρομοκρατία υποστηρίζοντας τον τζιχάντ».

Έτσι, ο Μαχτζούμπι θα παραμείνει, προς το παρόν, στην Τυνησία.

Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα προβλήματα του Μαχτζούμπι μπορεί να μην τελειώσουν με την απέλασή του.

»Είναι επίσης στόχος προκαταρκτικής ποινικής έρευνας που άνοιξε η εισαγγελία της Νιμ με βάση ότι ο ιμάμης υποστήριζε την τρομοκρατία.

Αξιωματούχοι από το Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού καταδίκασαν την υποκίνηση του Μαχτζούμπι σε ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε τρεις ημέρες πριν από την απέλασή του.

«Ως τόπος λατρείας και σύμβολο του Ισλάμ στη Γαλλία, επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη προσήλωσή μας στις αξίες της αδελφότητας, της ειρήνης και της συμβίωσης», δήλωσε το τζαμί.

Σε απάντηση, ο ιμάμης Ισμαήλ, ο οποίος κατοικεί στο Bleuets, μια γειτονιά που βρίσκεται στις βόρειες συνοικίες της Μασσαλίας, εξέδωσε μια δήλωση δηλώνοντας ότι το Μεγάλο Τζαμί «δεν αντιπροσωπεύει κανέναν μουσουλμάνο στη Γαλλία».

Ο ιμάμης του Bleuets χαρακτήρισε τη δήλωση από το Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού ως «πραγματική μεταμφίεση» και «ντροπή για τους μουσουλμάνους, που βρίσκονται ακόμη στο σύνδρομο του αποικισμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ βομβάρδισε το αρχηγείο του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ στη Δαμασκό – Νεκροί ηγέτες της οργάνωσης

Ισραήλ-Χεζμπολάχ: Η Βηρυτός μελετά πρόταση εκεχειρίας

Ολλανδία: Πιθανή κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού

Το όνομα της Αχού Νταριεΐ (Ahoo Daryaei) είναι Μάχλα – Είναι μητέρα δύο παιδιών, ευφυής, αγωνίστρια και θέλουν να την τρελάνουν

Η Χαμάς τώρα εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός και ζητά διαμεσολάβηση Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr