Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως και 15.000 Νεπαλέζοι εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Έως και 15.000 Νεπαλέζοι εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό για τον πόλεμο στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μισθοφόροι, Νεπάλ, Ουκρανία, Ρωσία,

Σύμφωνα με το CNN, έως και 15.000 Νεπαλέζοι πολίτες έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ρωσικού στρατού και πολεμούν εναντίον της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, το Νεπάλ παραδέχθηκε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία στρατολόγησε περισσότερους από 200 πολίτες του για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, νομοθέτες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νεπάλ υποστηρίζουν ότι αυτές οι επίσημες εκτιμήσεις υποτιμούν σημαντικά τους πραγματικούς αριθμούς.

Ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής του Νεπάλ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπιμάλα Ραΐ Παουντυάλ, φέρεται να υποστήριξε ότι 14.000 με 15.000 Νεπαλέζοι πολεμούν στην πρώτη γραμμή, επικαλούμενος μαρτυρίες ανδρών που επέστρεψαν από την εμπόλεμη ζώνη και κάλεσε τις ρωσικές Αρχές να δώσουν τα στοιχεία.

Ο 37χρονος Ραμχάντρα Κάντκα επέστρεψε πρόσφατα στο Νεπάλ μετά από τραυματισμούς που υπέστη στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία.

Είπε στο CNN ότι είδε φρικτές σκηνές και λυπάται για την απόφασή του να ενταχθεί στον στρατό του Κρεμλίνου ως ξένος μισθοφόρος.

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι ο πρώτος πόλεμος που συμμετείχε ο Κάντκα.

Ήταν μεταξύ των Μαοϊκών ανταρτών του Νεπάλ, οι οποίοι πολέμησαν έναν αιματηρό πόλεμο με τις δυνάμεις της χώρας για 10 χρόνια από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Στη συνέχεια πήγε στο Αφγανιστάν, όπου προσλήφθηκε από ιδιωτικό στρατιωτικό εργολάβο [εταιρεία μισθοφόρων] για να βοηθήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Νόμιζε ότι τα είχε ζήσει όλα στη ζωή του – αιματοχυσία, θάνατο και πόνο.

Όμως, περίπου 17 χρόνια μετά το τέλος του μαοϊκού πολέμου, χωρίς ελπίδα για δουλειά στο Νεπάλ, αποφάσισε να επιβιβαστεί σε μία πτήση με προορισμό τη Ρωσία για να ενταχθεί στον στρατό της χώρας για χρήματα.

«Δεν μπήκα στον ρωσικό στρατό για ευχαρίστηση.

»Δεν είχα ευκαιρίες εργασίας στο Νεπάλ.

»Αλλά εκ των υστέρων, δεν ήταν η σωστή απόφαση.

»Δεν συνειδητοποιούσαμε ότι θα μας έστελναν στην πρώτη γραμμή τόσο γρήγορα και πόσο φρικτή θα ήταν η κατάσταση», είπε ο Κάντκα.

Έφτασε στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Μετά από μόλις δύο εβδομάδες εκπαίδευσης, όπως είπε, στάλθηκε στην πρώτη γραμμή στη Μπαχμούτ – μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία που συμμετείχε σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων.

«Δεν υπάρχει ούτε μια ίντσα γης στη Μπαχμούτ που να μην έχει επηρεαστεί από βόμβες.

»Όλα τα δέντρα, οι θάμνοι και το πράσινο… έχουν “φύγει” όλα.

»Τα περισσότερα σπίτια έχουν καταστραφεί.

»Η κατάσταση εκεί είναι τόσο φρικτή που σε κάνει να θέλεις να κλάψεις», είπε.

Ο Κάντκα πήγε στη Μπαχμούτ δύο φορές και έμεινα συνολικά ένα μήνα εκεί.

Κατά τη δεύτερη θητεία του, χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο ισχίο του.

Αφού διασώθηκε και μεταφέρθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα πίσω από την πρώτη γραμμή, χτυπήθηκε κι από σκάγια από βόμβα διασποράς.

«Ακόμα με πιάνει πονοκέφαλος όταν σκέφτομαι τις τρομερές σκηνές που είδα στην εμπόλεμη ζώνη», είπε.

Είναι ένας από τους 15.000 Νεπαλέζους άνδρες που έχουν ενταχθεί στον ρωσικό στρατό, όπως είπαν πολλές πηγές στο CNN, αφότου η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πέρυσι ένα επικερδές πακέτο για ξένους μαχητές για να τους δελεάσει να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό.

Το πακέτο περιελάμβανε μισθό τουλάχιστον 2.000 δολαρίων το μήνα και μια γρήγορη διαδικασία απόκτησης ρωσικού διαβατηρίου.

Το διαβατήριο του Νεπάλ κατατάσσεται ως ένα από τα χειρότερα στον κόσμο, κάτω από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με έναν δείκτη που δημιουργήθηκε από την παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία ιθαγένειας και διαμονής Henley & Partners, και το έθνος των Ιμαλαΐων είναι ένα από τα φτωχότερα στον κόσμο, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ. 1.336 $ για το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ παραδέχεται ότι περίπου 200 πολίτες της πολεμούν για τον ρωσικό στρατό και ότι τουλάχιστον 13 Νεπαλέζοι έχουν σκοτωθεί στην εμπόλεμη ζώνη.

Ωστόσο, βουλευτές και υπερασπιστές δικαιωμάτων στο Νεπάλ λένε ότι αυτές οι επίσημες εκτιμήσεις υποτιμούν κατά πολύ τους πραγματικούς αριθμούς.

Τέσσερις Νεπαλέζοι μισθοφόροι κρατούνται επί του παρόντος ως αιχμάλωτοι πολέμου από την Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Νεπάλ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει απαντήσει στις ερωτήσεις του CNN σχετικά με τον αριθμό των Νεπαλέζων που στρατολογήθηκαν από τον ρωσικό στρατό και πόσοι από αυτούς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκνευρισμένος ο Ζελένσκι με τον Σολτς για τη συνομιλία του με τον Πούτιν: «Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας»

Συνομίλησαν Σολτς-Πούτιν για την Ουκρανία – Αλλάζουν τα δεδομένα του πολέμου λόγω Τραμπ

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διαστρέβλωσε λόγια Δένδια για το ουκρανικό

Η Ρωσία θέλει να τα «βρούνε» Τουρκία και Συρία και επιδιώκει διάλογο με τις ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε «ισχυρό στρατό» και ειρήνη σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr