Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς πόσιμο νερό 600 χωριά στην Κομπάνι της Συρίας μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς ηλεκτρικών υποσταθμών

Χωρίς πόσιμο νερό 600 χωριά στην Κομπάνι της Συρίας μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς ηλεκτρικών υποσταθμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αξιωματούχος της Διεύθυνσης Υδάτων στην πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, συνδεδεμένη με την Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), δήλωσε ότι οι πρόσφατες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σε δύο ηλεκτρικούς υποσταθμούς στην Κομπάνι και την πόλη Αΐν Ίσσα οδήγησαν στη διακοπή ύδρευσης με πόσιμο νερό 600 χωριών και μείωση της ποσότητας νερού που διοχετεύεται στην Κομπάνι.

Στις 14 Ιανουαρίου η Τουρκία έπληξε με ντρόουν τους δύο σταθμούς στην Κομπάνι και στην Αΐν Ίσσα, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν.

Ο Μασούντ Μπόζι, Συμπρόεδρος της Διεύθυνσης Υδάτων στην Κομπάνι, δήλωσε ότι οι πρόσφατες τουρκικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υποδομής στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία θεωρούνται εγκλήματα πολέμου επειδή στερούν από τους κατοίκους της περιοχής ρεύμα και νερό.

«Ο στόχος της Τουρκίας δεν στοχεύει μόνο να χτυπήσει το έργο AANES αλλά και να εκτοπίσει τους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Μπόζι στην ιστοσελίδα North Press.

Όσον αφορά τον άμεσο αντίκτυπο των αεροπορικών επιδρομών στο έργο της Διεύθυνσης, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η καταστροφή των ηλεκτρικών υποσταθμών στην Αΐν Ίσσα και στην Κομπάνι διέκοψαν τη λειτουργία των σταθμών νερού που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ηλεκτρική ενέργεια για την άντληση νερού, περίπου 90% εξάρτηση.

Ο Μπόζι σημείωσε ότι τα αντλιοστάσια που εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια δεν λειτουργούν επί του παρόντος και ακόμη και οι εφεδρικές γεννήτριες ενέργειας σε ορισμένους από αυτούς τους σταθμούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν με πλήρη ισχύ.

Αυτός ο περιορισμός προκύπτει από την τουρκική στόχευση πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, η οποία έχει διαταράξει την παροχή καυσίμου που απαιτείται για τη λειτουργία των γεννητριών που κινούνται με ντίζελ.

Πρόσθετες δαπάνες προκύπτουν για τη λειτουργία αυτών των σταθμών με τη χρήση γεννητριών, όπως έξοδα συντήρησης.

Επιπλέον, ορισμένοι σταθμοί νερού δεν διαθέτουν εφεδρικές γεννήτριες, σύμφωνα με τον Μπόζι.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι κάτοικοι στα περισσότερα Χωριά χωρίς δίκτυο πόσιμου νερού έχουν ιδιωτικά πηγάδια που λειτουργούν με ηλεκτρισμό.

Στερούμενοι του ηλεκτρικού ρεύματος, οι άνθρωποι σε αυτά τα χωριά δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

«Περίπου 120.000 οικογένειες στην περιοχή υποφέρουν αυτήν τη στιγμή από διακοπές ρεύματος και έλλειψη νερού», είπε ο Μπόζι.

Πρόσθεσε ότι οι σταθμοί ύδρευσης σε χωριά στην ανατολική, νότια και δυτική ύπαιθρο της Κομπάνι, εκτός από την πόλη Άιν Ίσσα και τις γύρω περιοχές, είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης γεννητριών.

Ο Μπόζι επεσήμανε ότι οι σταθμοί νερού με γεννήτριες σε λειτουργία λειτουργούν μόνο για λίγες ώρες.

Όταν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, αυτοί οι σταθμοί λειτουργούσαν από 16 έως 18 ώρες καθημερινά. Με αποτέλεσμα συνολικά 18 ώρες νερού.

Επί του παρόντος, οι ώρες λειτουργίας αυτών των σταθμών κυμαίνονται μεταξύ έξι και οκτώ ωρών, οι οποίες είναι ανεπαρκείς για τους κατοίκους.

Κατά συνέπεια, αυτό επηρεάζει την παροχή πόσιμου νερού στην πόλη της Κομπάνι και στα γύρω χωριά.

Το νερό αντλείται απευθείας από τον ποταμό Ευφράτη μέσω σταθμών νερού στα χωριά Ζορ Μαγχάρ και Αλ Σουϊοόκ, τα οποία πλήττονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, ωθώντας τους υπαλλήλους να κλείσουν αυτούς τους σταθμούς για να αποφύγουν να στοχοποιηθούν.

Ο Μπόζι ανέφερε ότι η ποσότητα του νερού που φτάνει στην Κομπάνι έχει μειωθεί και οι ώρες παροχής νερού στην πόλη έχουν μειωθεί από 10 σε έξι.

Σημείωσε ότι αυτές οι ώρες ενδέχεται να μειωθούν περαιτέρω ανάλογα με τις περιστάσεις, καθώς τα ντρόουν συνεχίζουν να αιωρούνται πάνω από αντλιοστάσια νερού.

Ο Μπόζι δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 660 χωριά και αγροκτήματα στην ύπαιθρο της Κομπάνι και της Αΐν Ίσσα.

Περίπου το 90% αυτών των χωριών δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ύδρευσης και στερούνται νερού λόγω του μπλακ άουτ.

«Οι ώρες άντλησης νερού έχουν μειωθεί κατά 40 με 60% στα χωριά που συνδέονται με το δίκτυο ύδρευσης», πρόσθεσε ο Μπόζι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η τζιχαντιστική Συρία θα ζητήσει 300 δισ. δολάρια αποζημίωση από το Ιράν

Ο Λόιντ Όστιν διαμήνυσε στον Γιασάρ Γκιουλέρ: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν τουρκική εισβολή στη Β/Α Συρία – Οι Τούρκοι τον… χαβά τους

Ερντογάν: Οι Κούρδοι της Συρίας (SDF) είτε θα καταθέσουν τα όπλα τους, είτε θα ταφούν μαζί τους

Η Συρία προτεκτοράτο της Τουρκίας – Τα τουρκικά υπουργεία αναλαμβάνουν τη διακυβέρνησή της

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυρώσεις εάν η Τουρκία προχωρήσει σε παράνομη συμφωνία ΑΟΖ με Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr