Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βλαντίμιρ Σολοβιόφ: Τα κράτη της Βαλτικής θα έπεφταν στη Ρωσία σε 15΄

Βλαντίμιρ Σολοβιόφ: Τα κράτη της Βαλτικής θα έπεφταν στη Ρωσία σε 15΄
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια υποθετική μελλοντική σύγκρουση τα κράτη της Βαλτικής θα «έπεφταν» στη Μόσχα σε 15 λεπτά, σύμφωνα με σύμμαχο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάθαμε για την δήλωσή του από την ιδρύτρια της ομάδας παρακολούθησης, Russian Media Monitor, Τζούλια Ντέιβις, η οποία δημοσίευσε απόσπασμα τηλεοπτικής εκπομπής του προπαγανδιστή του Κρεμλίνου και αναλυτή στα μέσα Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, αναλυτή στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στην συγκεκριμένη εκπομπή ο Σολοβιόφ και οι καλεσμένοι του γιόρτασαν την υποτιθέμενη επέκταση της «αυτοκρατορίας» της χώρας.

«Οι σχολιαστές της κρατικής τηλεόρασης στην εκπομπή του Βλαντίμιρ Σολοβιόφ χάρηκαν που η ρωσική αυτοκρατορία επεκτείνεται και εξέφρασαν την έκπληξή τους για τους ”ανόητους” Δυτικούς που ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν τη σύγχρονη Ρωσία, η οποία ”τους νικάει εδώ και αιώνες”», έγραψε η Ντέιβις στην ανάρτησή της.

Μεταξύ των καλεσμένων της εκπομπής ήταν και ο Στανισλάβ Κράπιβνικ, ένας Ρωσοαμερικανός αναλυτής στρατιωτικών υποθέσεων που έχει υπηρετήσει στον στρατό των ΗΠΑ αλλά τη δεκαετία του ’90 αυτομόλησε στη Ρωσία.

Κάποια στιγμή, ο Κράπιβνικ υπονόησε ότι τα κράτη της Βαλτικής (Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία), που ήταν εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, θα είναι ο επόμενος στόχος της Ρωσίας και ότι τότε θα «πέσουν» σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Θέλουμε τον κόσμο. Κατά προτίμηση, όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Κράπιβνικ, σε μετάφραση των δηλώσεών του από το Russian Media Monitor.

«Και εκεί πάμε. Αυτή τη στιγμή, η ρωσική αυτοκρατορία αναπτύσσεται ξανά. Επιστρέφουμε.

»Η Βαλτική θα είναι η επόμενη. Λένε ότι είναι οι χώρες έτοιμες για πόλεμο με τη Ρωσία. Πόσο καιρό θα πάρει; Περίπου 15 λεπτά».

Τα τρεις χώρες που αποτελούν τα κράτη της Βαλτικής εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ τον Μάρτιο του 2004 και έκτοτε έχουν γίνει τα κύρια σημεία εστίασης των προσπαθειών της συμμαχίας να διατηρήσει τη δύναμή της έναντι πιθανής επίθεσης από τη Ρωσία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, τα κράτη αυτά προσπάθησαν να ενισχύσουν την άμυνά τους.

Παρά την αισιοδοξία του Κράπιβνικ, μια ένοπλη σύγκρουση με οποιοδήποτε από τα κράτη της Βαλτικής θα ήταν περίπλοκη λόγω της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Το άρθρο 5 της συνθήκης του ορίζει ότι μια επίθεση σε κράτος μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας θεωρείται επίθεση εναντίον όλων και τα άλλα μέλη θα παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στη σύγκρουση .

Επομένως, ένας πόλεμος με τη Βαλτική θα είχε ως αποτέλεσμα μια πολύ ευρύτερη σύγκρουση, σημειώνει το Newsweek.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζελένσκι: Παραδέχεται τη δύσκολη θέση της Ουκρανίας και επιζητεί άμεσο τερματισμό του πολέμου μέσω διπλωματίας

Εκνευρισμένος ο Ζελένσκι με τον Σολτς για τη συνομιλία του με τον Πούτιν: «Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας»

Συνομίλησαν Σολτς-Πούτιν για την Ουκρανία – Αλλάζουν τα δεδομένα του πολέμου λόγω Τραμπ

Ο Κυριάκος Βελόπουλος διαστρέβλωσε λόγια Δένδια για το ουκρανικό

Η Ρωσία θέλει να τα «βρούνε» Τουρκία και Συρία και επιδιώκει διάλογο με τις ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr