ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Δημοκρατία της Κριμαίας, Κριμαία, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, Ουκρανία, Ρωσία,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση του προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, να υπάρξουν παραχωρήσεις εκ μέρους των Ουκρανών προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.
Συγκεκριμένα είπε ότι θα πρέπει η Ουκρανία να εκχωρήσει τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Ρωσία για να τερματιστεί η σύρραξη που μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να καταλάβει το έδαφος της Ουκρανίας.
»Για την Κριμαία, ίσως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε.
»Όμως για τα άλλα εδάφη στα οποία εισέβαλε, πρέπει να το ξανασκεφτεί», είπε ο Λούλα σε δημοσιογράφους στην Μπραζίλια.
«Ο Ζελένσκι δεν μπορεί να τα θέλει όλα», συνέχισε ο βραζιλιάνος πρόεδρος.
«Ο κόσμος χρειάζεται ειρήνη (…) Πρέπει να βρούμε λύση», πρόσθεσε.
Το Κίεβο αρνείται να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα αν προηγουμένως δεν έχουν αποσυρθεί τα ρωσικά στρατεύματα από ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.
Ο Λούλα διατύπωσε στα τέλη Φεβρουαρίου πρόταση, για την οποία υπάρχουν ακόμη ασάφειες, να μεσολαβήσει ομάδα χωρών προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Θα αναφερθεί στο σχέδιό του κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο την ερχόμενη Πέμπτη 13η Απριλίου.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δηλώνει «σίγουρος» πως το σχέδιο έχει πιθανότητες επιτυχίας κι εκφράζει την ελπίδα πως η ομάδα χωρών που θα μεσολαβήσει «θα δημιουργηθεί» μετά την επιστροφή του από την Κίνα.
Ο κυριότερος σύμβουλος του Λούλα για διεθνή ζητήματα, ο άλλοτε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Σέλσου Αμορίμ, συναντήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Μόσχα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αναμένεται εξάλλου στη Βραζιλία τη Δευτέρα 17η Απριλίου.






















































