Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,
Αυξάνονται οι φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στη διάθεσή του χιλιάδες χημικά όπλα, τα οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί στην Κομπάνι ενάντια στους Κούρδους αλλά και σε άλλα μέτωπα που έχει ανοίξει στη Μέση Ανατολή.
Ξένοι αναλυτές εκτιμούν ότι τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τις αποθήκες στο Ιράκ που έχουν καταφέρει να πάρουν στην κατοχή τους. Οι αποθήκες αυτές σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές είχαν κρυμμένα τα χημικά του Σαντάμ Χουσείν.
Τις τελευταίες ημέρες τα εμφανή συμπτώματα που παρουσίασαν περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι στην Κομπάνι, μετά από βομβαρδισμούς από το Ισλαμικό κράτος ενίσχυσαν τις εν λόγω θεωρίες για χρήση χημικών από το ISIS.
Στο νοσοκομείο στο οποίο διεκομίσθησαν στην πόλη Suruc διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει χρήση χημικών όπλων και συγκεκριμένα βομβών χλωρίου.
Η αμερικανική Washington Post αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος πιθανότατα έχει κάνει χρήση των χημικών όπλων και στο Ιράκ, αφού πρώτα απέκτησαν τον έλεγχο των στρατιωτικών αποθηκών που είχαν αποθηκευμένα χημικά όπλα από την εποχή του Σαντάμ Χουσείν.
Ο Hayralla el Caburi, μέλος της φυλής Cabur και ένας ιρακινός αστυνομικός αναφέρουν στην Washington Post ότι « σε μία μάχη με το Ισλαμικό Κράτος στην Duluiya το Σεπτέμβριο, 11 στρατιώτες μας λιποθύμησαν χωρίς κανέναν λόγο. Την ίδια ώρα χωρίς να μπορεί να εξηγήσει κανείς γιατί οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος οπισθοχώρησαν και μετά έγινε μία τεράστια έκρηξη με υπερβολικά πολύ καπνό. Κανείς μας δεν μπορούσε να αναπνεύσει».
«Είμαστε πλέον σίγουροι ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στην κατοχή του χιλιάδες χημικά όπλα» προσθέτουν.
Την ίδια ώρα σε πολλά από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να προπαγανδίσουν τα αρρωστημένα πιστεύω του Ισλαμικού Κράτος και τη Σαρία, αλλά και να προσελκύσουν τζιχαντιστές από όλο τον κόσμο, φαίνονται σε βάσεις στο Ιράκ βόμβες και πύραυλοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι χημικά όπλα.
Τα περισσότερα από αυτά εκτιμάται ότι ήρθαν στην κατοχή των τζιχαντιστών μετά την κατάληψη της Μοσούλης. Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 2.500 χημικές βόμβες ήταν αποθηκευμένες στις στρατιωτικές αποθήκες του Ιράκ, τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος πλέον ελέγχει στη Μοσούλη.