Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινοί πολιτοφύλακες συνέλαβαν τον «κορυφαίο δολοφόνο» του Ισλαμικού Κράτους

Ιρακινοί πολιτοφύλακες συνέλαβαν τον «κορυφαίο δολοφόνο» του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ιρακινοί φιλοϊρανοί πολιτοφυλακές της Χασντ αλ-Σάαμπι ανακοίνωσαν το Σάββατο τη σύλληψη ενός τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που ήταν ο «κορυφαίος δολοφόνος» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Βαγδάτη.

Ο τζιχαντιστής συνελήφθη σε μια ενέδρα που είχαν στήσει οι ειδικές δυνάμεις της Χασντ αλ-Σάαμπι σε μια περιοχή στην Ανμπάρ, κοντά στο σημείο ελέγχου αλ Ταχάντι, όπως εξηγείται σε επίσημη ανακοίνωση.

Ήταν υπεύθυνος της μονάδας δολοφονίας της εξτρεμιστικής οργάνωσης στο λεγόμενο «βιλαέτι» της Βόρειας Βαγδάτης όταν ανέλαβε για λογαριασμό της τζιχαντιστικής οργάνωσης τον έλεγχο μιας τεράστιας επικράτειας στο Ιράκ το 2014.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος ανακοινώθηκε ότι «ηττήθηκε πλήρως» στο Ιράκ το 2017, η εξτρεμιστική δύναμη εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για αρκετές περιοχές της χώρας, συνεχίζοντας να απαγάγει και να σκοτώνει προσωπικό ασφαλείας και αμάχους.

Οι τζιχαντιστές απήγαγαν πρόσφατα πέντε βοσκούς μόνο στο Τουζ Χουρμάτου, δύο εκ των οποίων ήταν Κούρδοι. Η τύχη τους παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστη.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει στο παρελθόν βοσκούς αφού τους απήγαγε σε διάφορες περιοχές των περιφερειών Σαλαχαντίν και Ντιγιάλα, όπου οι τρομοκράτες συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται κενά ασφαλείας για να πραγματοποιούν τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμετακίνητη η Χαμάς: «Δεν παραδίδουμε τα όπλα μας»

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Αλλάχ να «καταραστεί το σιωνιστικό Ισραήλ» – ΥΠΕΞ Ισραήλ: Ο δικτάτορας Ερντογάν είναι επικίνδυνος για την περιοχή

Συρία: Ανακοινώθηκε κυβέρνηση στη Δαμασκό με υπουργούς Τούρκους πολίτες – Οι Κούρδοι ΔΕΝ την αναγνωρίζουν

Φαραντούρης προς Μητσοτάκη: Αναλάβετε πρωτοβουλίες για τις σφαγές στη Συρία

Οι Ισραηλινοί σκότωσαν «δημοσιογράφο» του «Αλ Τζαζίρα» και τζιχαντιστή της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr