Φωτιά έπιασαν νωρίτερα την Τετάρτη δεξαμενές πετρελαίου κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα τους Moscow Times που επικαλούνται πληροφορίες από τις τοπικές Αρχές.
Η πυρκαγιά αυτή έρχεται μία μέρα αφότου οι ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία ανέφεραν ότι σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες βομβιστικές επιθέσεις στο έδαφός τους από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στη γειτονική χώρα και μετά.
Ο κυβερνήτης της περιοχής Μπριάνσκ Αλεξάντρ Μπογκομάζ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεξαμενές με πετρελαιοειδή καίγονταν στην περιοχή Σουράζσκι που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της Λευκορωσίας και 40 χιλιόμετρα βόρεια του Τσερνίχοφ της Ουκρανίας.
Η φωτιά εξαπλώθηκε σε έκταση 4.000 τετραγωνικών μέτρων, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Ο Μπογκομάζ δήλωσε ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε τρεις ώρες αργότερα και διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα.
Η φιλοκρεμλινική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, υποστήριξε πως η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από άγνωστο πυρομαχικό που έπεσε από drone.
Το Μπριάνσκ και δύο άλλες παραμεθόριες περιοχές, το Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ, βομβαρδίστηκαν αργότερα την Τετάρτη, σύμφωνα με τους κυβερνήτες των περιοχών.
Τα πλήγματα προκάλεσαν ζημιές σε ιδιωτικές κατοικίες στο Κουρσκ και στο Μπέλγκοροντ, χωρίς να προκληθούν θύματα, δήλωσαν.
Οι επιθέσεις έπληξαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο χωριό Σουζέμκα στο Μπριάνσκ, λιγότερο από 10 χιλιόμετρα ανατολικά της ουκρανικής περιοχής Σούμι, σύμφωνα με τον Μπογκομάζ.
Οι περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ ανέφεραν την Τρίτη τουλάχιστον τρία διασυνοριακά πλήγματα στο έδαφός τους.
Οι κυβερνήτες δήλωσαν ότι προκλήθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τουλάχιστον σε έναν αγωγό φυσικού αερίου.
Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη ούτε έχει διαψεύσει τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, σχολιάζουν οι Moscow Times.
Η ίδια η Ουκρανία ταλανίζεται από τις σχεδόν καθημερινές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones από τις 10 Οκτωβρίου, οι οποίες έχουν σχεδόν θέσει εκτός λειτουργίας το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας και έχουν βυθίσει εκατομμύρια Ουκρανούς στο σκοτάδι και το χειμωνιάτικο κρύο, αναφέρει το δημοσίευμα.