Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουκρανία παρέλαβε κυπριακά ντρόουν Poseidon

Η Ουκρανία παρέλαβε κυπριακά ντρόουν Poseidon
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Ουκρανία,

Η 26η Ταξιαρχία Πυροβολικού και το 120ο Τάγμα Αναγνώρισης του στρατού της Ουκρανίας παρέλαβαν Poseidon H10 και μεγαλύτερα UAV Poseidon H6 που κατασκευάστηκαν από την κυπριακή εταιρεία Swarmly Ltd, και αγοράστηκαν από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Pryulat Serhi, ενώ το κόστος ανήλθε στα 700.000 ευρώ, σύμφωνα με το ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VK.

Το H10 Poseidon

Στην 26η Ταξιαρχία θα πάνε drones VTOL μεσαίου βεληνεκούς Poseidon H10.

Το H10 Poseidon VTOL UAS είναι ηλεκτρικό UAS μεσαίας κατηγορίας που παρέχει δυνατότητες φορητότητας και κρυφών λειτουργιών, όπως μεταδίδει το armyrecognition.com (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω).

Μπορεί να μεταφερθεί με SUV ή φορτηγό και να προετοιμαστεί για λειτουργία σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Έχει σχεδιαστεί σε σχήμα σκελετού αεροσκάφους με ψηλά φτερά και ηλεκτρικό κινητήρα, έλικα σταθερής ώθησης και τέσσερις μόνιμα τοποθετημένους ηλεκτροκινητήρες και έλικες VTOL.

Αυτός ο σχεδιασμός έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ασφάλεια πτήσης, καθώς η πρόωση VTOL χρησιμοποιείται όχι μόνο για απογείωση, προσγείωση και αιώρηση, αλλά και για ανάκτηση έκτακτης ανάγκης κατά την πτήση.

Το H10 Poseidon έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε περιβάλλον χωρίς GNSS, έχει πολύ χαμηλή ακουστική υπογραφή σε σταθερή πτήση, εξαιρετικά μικρή διατομή ραντάρ και καμία ανιχνεύσιμη θερμική υπογραφή, γεγονός που το καθιστά τέλειο εργαλείο για κρυφές επιχειρήσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά: μέγιστο βάρος απογείωσης: 22 kg.

Ωφέλιμο φορτίο: έως 3 κιλά.

Μέγιστο ύψος πτήσης: 4.000μ.

Αντοχή: μέγιστη 2 ώρες.

Μέγιστη ταχύτητα: 100 km/h.

Ταχύτητα πλεύσης: 75 km/h.

Μέγιστη εμβέλεια πτήσης: 150 km.

Εμβέλεια λειτουργίας χωρίς δορυφορική επικοινωνία: 50 km.

Το H6 Poseidon

Το 120ο Τάγμα Αναγνώρισης παρέλαβε τα drones Poseidon H6.

Πρόκειται για μεγαλύτερο τύπο UAV, εξοπλισμένο με υβριδικό βενζινοηλεκτρικό κινητήρα.

Το H6 Poseidon VTOL UAS έχει σχεδιαστεί με σκελετό υψηλών πτερύγων με βενζινοκινητήρα EFI 2 χρόνων με έλικα σταθερής ώθησης, μίζα/γεννήτρια και τέσσερις μόνιμα τοποθετημένους ηλεκτροκινητήρες και έλικες VTOL.

Αυτός ο σχεδιασμός έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ασφάλεια πτήσης, καθώς η πρόωση VTOL χρησιμοποιείται όχι μόνο για απογείωση, προσγείωση και αιώρηση, αλλά και για ανάκτηση έκτακτης ανάγκης κατά την πτήση αντί ενός αλεξίπτωτου έκτακτης ανάγκης.

Το σύστημα υψηλής προσγείωσης του H6 Poseidon VTOL UAS επιτρέπει την προσάρτηση βοηθημάτων επίπλευσης έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει την ανάκτηση σε περίπτωση έκτακτης προσυδάτωσης.

Μέγιστο βάρος απογείωσης: 100 kg.

Ωφέλιμο φορτίο: έως 25 κιλά.

Μέγιστο ύψος πτήσης: 4.000μ.

Μέγιστος χρόνος πτήσης: 7 ώρες.

Μέγιστη ταχύτητα: 150 km/h.

Ταχύτητα πλεύσης: 110 km/h.

Μέγιστη εμβέλεια πτήσης με δορυφορική επικοινωνία: 850 km.

Μέγιστη εμβέλεια πτήσης χωρίς δορυφορική επικοινωνία: 150 km.

Πηγή: armyrecognition.com

Κύπρος: Κατασκευάζουν drone που ανταγωνίζεται το τουρκικό Bayraktar

Εταιρεία που ιδρύθηκε από πρώην στρατιωτικούς, με έδρα τον Υψωνα της Λεμεσού, στην Κύπρο, φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ανταγωνιζόμενη τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar.

Λειτουργώντας από τη βιομηχανική περιοχή του Yψωνα, η Swarmly αποτελεί μια ιδιαιτερότητα του οικοσυστήματος επιχειρήσεων της Λεμεσού.

Για στρατιωτικές χρήσεις

Απέχει αρκετά από τις συνήθεις εταιρείες forex.

Ιδρυμένη από πρώην στρατιωτικούς, η Swarmly φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος παίκτης στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) για στρατιωτικές χρήσεις και χρήσεις ασφαλείας, όπως η επιτήρηση των συνόρων (φωτογραφίες, επάνω και κάτω).

Τα αεροσκάφη στήνονται στην Κύπρο και οι λύσεις που προσφέρει η Swarmly ανταγωνίζονται τα τουρκικά Bayraktar.

Οι ιδρυτές της Swarmly ανέφεραν την τοποθεσία της Κύπρου, την ιδιότητα μέλους της ΕΕ, την επικράτηση της αγγλικής γλώσσας, τη χρήση του κοινού δικαίου, το κλίμα και το φορολογικό σύστημα ως βασικές παραμέτρους για τη δημιουργία των κεντρικών και των παραγωγικών τους εγκαταστάσεων στο νησί.

Η Swarmly ιδρύθηκε το 2018 και στα μέσα του 2019 ολοκλήρωσε τον κύκλο έρευνας και ανάπτυξης.

Στο τέλος του ίδιου έτους, η ομάδα της Swarmly παρακολούθησε την έκθεση Commercial UAV Expo στο Λας Βέγκας για να δει ποια πράγματα από αυτά που ανέπτυξαν κέρδισαν τη μεγαλύτερη προσοχή, με τα UAV VTOL (Vertical Take-Off and Landing) να προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Τα πρώτα συμβόλαια

Η εταιρεία έχει ήδη τα πρώτα της συμβόλαια και στοχεύει να προσφέρει προσιτές λύσεις σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά.

Το όραμα της Swarmly είναι να γίνει ο νούμερο ένα προμηθευτής χαμηλού κόστους και αξιόπιστων λύσεων VTOL, δήλωσε ο Igor Rafalovsky, CTO της Swarmly.

Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να εξυπηρετεί πελάτες σε περιβάλλοντα τακτικής, όπως η προστασία των συνόρων και της θάλασσας, ο στρατός και οι επιχειρήσεις ασφαλείας, με προσαρμοσμένες λύσεις σε προσιτή τιμή.

Η Swarmly στοχεύει στην τακτική κάθετη αγορά μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS), με έμφαση σε χώρες με χαμηλό προϋπολογισμό και ανάγκη για αποτελεσματικές λύσεις.

Ανταγωνιστής του Bayraktar

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής στην ευρύτερη αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης είναι τα τουρκικά Bayraktar, τα οποία έχουν αποκτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς, ιδίως μετά τη σύγκρουση του 2020 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Μητσοτάκης φέρνει τα κυπριακά ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα – Χριστοδουλίδης: «Με πράξεις ενισχύουμε το γεωπολιτικό μας αποτύπωμα»

Το Κοινό Ανακοινωθέν Ελλάδας-Κύπρου εν μέσω ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου γεωπολιτικού περιβάλλοντος

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε ιστορική τη Διακυβερνητική Ελλάδας-Κύπρου

Βράζουν οι Τούρκοι για πιθανή ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ο «πασάς» Γκιουλέρ αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία σε νησιά και θάλασσες – Απάντηση από ΥΠΕΘΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr