Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλορώσος αναλυτής: Η Τουρκία «δεν χρειάζεται» να πραγματοποιήσει νέα εισβολή στη βόρεια Συρία

Φιλορώσος αναλυτής: Η Τουρκία «δεν χρειάζεται» να πραγματοποιήσει νέα εισβολή στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ραμί αλ Σαέρ, ένας πολιτικός αναλυτής που πρόσκειται στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, υποβάθμισε την Τρίτη τις τουρκικές απειλές στη βορειοανατολική Συρία, μεταδίδει η ιστοσελίδα NorthPress.

«Δεν είναι παρά μέτρα για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι «θα κάνουμε σύντομα νέα βήματα σχετικά με τα ημιτελή τμήματα του έργου που ξεκινήσαμε στη ζώνη ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων που δημιουργήσαμε κατά μήκος των νότιων συνόρων μας».

«Δεν χρειάζεται η Τουρκία να πραγματοποιήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση.

»Είναι στρατιωτικά παρούσα στο έδαφος στη βορειοδυτική Συρία και ελέγχει την κατάσταση», δήλωσε ο Ραμί αλ Σαέρ στο North Press.

Ο Ραμί αλ Σαέρ στήριξε την ανάλυσή του στο γεγονός ότι «η στρατιωτική επιχείρηση που σκόπευε να ξεκινήσει η Τουρκία πριν από τρία χρόνια στη βορειοανατολική Συρία αποφεύχθηκε, μετά τη συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του».

«Ωστόσο, η Τουρκία μπορεί να λάβει κάποια μέτρα για να εξασφαλίσει τη μεταφορά των Σύρων προσφύγων από την Τουρκία στη Συρία», πρόσθεσε.

«Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει ορισμένα μέτρα για να εξασφαλίσει τη δημιουργία των συνθηκών που απαιτούνται για την επιστροφή όλων των προσφύγων στο συριακό έδαφος εάν δεν σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση της συριακής κρίσης», είπε.

«Αυτά τα μέτρα δεν σημαίνουν στρατιωτική επιχείρηση.

»Αντίθετα, θα ήταν ένα στρατιωτικό σχέδιο και σχέδιο ασφάλειας που ενισχύει τη σταθερότητα στα σύνορα και στις περιοχές επιστροφής των προσφύγων και στις περιοχές που ελέγχονται από την [ισλαμιστική] αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δήλωσαν τη Δευτέρα ως απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει αλλαγή στρατηγικής στην ανάπτυξη των διεθνών εγγυητών στις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας».

Η Τουρκία επιδεικνύει τη δύναμή της και θερμαίνει την κατάσταση προκειμένου να υπονομεύσει τη σταθερότητα της περιοχής και να αναζωογονήσει κενά του Ισλαμικού Κράτους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι SDF ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους «αξιολογούν το επίπεδο των πραγματικών και πιθανών τουρκικών απειλών στη βορειοανατολική Συρία και ανταλλάσσουν τις πληροφορίες με τις ξένες εγγυήτριες δυνάμεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ

Συρία: Ντρόουν βομβάρδισαν οπλοστάσιο κοντά στη ρωσική βάση στη Λαοδικεία – Ίσως ισραηλινά ντρόουν

235.000 Λιβανέζοι και Σύροι κατέφυγαν στη Συρία – Πολλοί πρόσφυγες επιλέγουν τα εδάφη της AANES

Το Ισραήλ σκότωσε τον τζιχαντιστή Σαγιέντ Αττουλάχ Αλί που έκανε «αντίσταση» από ρετιρέ στον Λίβανο

Προκλητική και απεχθής ανάρτηση από την «Παλαιστινιακή Κοινότητα Ελλάδος» για τον φόνο του Έλληνα Ιωνά από τζιχαντιστές – Πώς βρέθηκε η οικογένεια Καρούση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr