Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουγγαρία και Τσεχία «κλωτσάνε» στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο από την ΕΕ

Ουγγαρία και Τσεχία «κλωτσάνε» στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιδράσεις και ανησυχίες έχει προκαλέσει στην Ουγγαρία και την Τσεχία το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει πλήρως το ρωσικό πετρέλαιο.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αποτυγχάνει καθώς απειλεί την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ουγγαρία εξαιρείται, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, μαζί με την Σλοβακία από την ευρωπαϊκή πρόταση για την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2023.

Παρόλα αυτά ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης, Ζόλταν Κόβατς, είπε ότι οι ανησυχίες της Ουγγαρίας παραμένουν άλυτες και διαμαρτυρήθηκε για το ότι «δεν υπάρχει ευρωπαϊκή πρόταση για την διαχείριση της μεταβατικής περιόδου».

«Δεν βλέπουμε κανένα σχέδιο ή εγγυήσεις στην τρέχουσα πρόταση για τη διαχείριση ακόμη και μιας μεταβατικής περιόδου ούτε τι θα εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της Ουγγαρίας», είπε την Τετάρτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τσεχική πλευρά, σύμφωνα με την οποία, η προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου δεν περιλαμβάνει μηχανισμούς επιμερισμού των βαρών.

«Η πρόταση δεν περιλαμβάνει… τον τρόπο με τον οποίο θα επιμερισθεί το βάρος, που σημαίνει με ποιον τρόπο θα μοιρασθεί δίκαια, και μία πρόταση για κοινές προμήθειες και κοινή διανομή», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχικής Δημοκρατίας Γιόζεφ Σικέλα.

«Ακόμη την μελετούμε, αλλά κατά την γνώμη μου υπάρχει πρόβλημα», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

FT: Ευρωπαϊκό μεσομακροπρόθεσμο σχέδιο για αντικατάσταση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

Αλέξης Τσίπρας: Νέα Εθνική πυξίδα – Ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα η απάντηση στις ραγδαίες γεωπολιτικές μετατοπίσεις

Ο Νικ. Φαραντούρης κατήγγειλε την αναθεωρητική Τουρκία και η Κάγια Κάλας… «νιαούρισε»

Νικόλας Φαραντούρης σε Επιτροπή της ΕΕ: «Καλούμε σε συνεργασία χώρες όπως η Τουρκία, η οποία αποδεικνύει ότι απουσιάζουν από αυτήν τόσο η δημοκρατία όσο και η ελευθερία του λόγου»

Κάνουν «νερά» Μακρόν-Μελόνι για τη στήριξη της Ουκρανίας με 5 δισ. ευρώ για αγορά πυρομαχικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr