Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία εξετάζει το ισραηλινό «Arrow 3» για άμυνα στους ρωσικούς «Ισκάντερ»

Η Γερμανία εξετάζει το ισραηλινό «Arrow 3» για άμυνα στους ρωσικούς «Ισκάντερ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας από το Ισραήλ ή τις ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζει η Γερμανία, προκειμένου να αμυνθεί έναντι απειλών όπως οι ρωσικοί πύραυλοι Ισκαντέρ που είναι ανεπτυγμένοι στο Καλίνινγκραντ, σύμφωνα με σαββατιάτικο δημοσίευμα της γερμανικής εβδομαδιαίας εφημερίδας, Welt am Sonntag.

Οι πύραυλοι Ισκαντέρ μπορούν να πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη και δεν υπάρχει εγκατεστημένη πυραυλική ασπίδα που να προστατεύει απ’ αυτή την απειλή, δηλώνει στην εφημερίδα ο Γενικός Επιθεωρητής των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, Έμπερχαρντ Τσορν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο.

«Οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί έχουν τέτοια συστήματα, Ποιό προτιμάμε;

»Θα καταφέρουμε να εγκαταστήσουμε ένα συνολικό σύστημα (πυραυλικής άμυνας) στο ΝΑΤΟ;

»Αυτά είναι ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε τώρα», δήλωσε ο Τσορν.

Ο ίδιος δεν κατονόμασε τα συστήματα αυτά, αλλά αναφερόταν πιθανόν στο Arrow 3 που κατασκευάζεται από τον ισραηλινό όμιλο Israel Aerospace Industries (IAI) και στο αμερικανικό σύστημα THAAD που παράγεται από τη Raytheon.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το 2018 ότι ανέπτυξε πυραύλους Ισκαντέρ στο θύλακό της του Καλίνινγκραντ, ένα κομμάτι ρωσικού εδάφους στριμωγμένο ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Το Ισκαντέρ, ένα κινητό σύστημα βαλλιστικών πυραύλων, έχει αντικαταστήσει τους σοβιετικούς πυραύλους Scud και οι δύο τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοί του μπορούν να φέρουν είτε συμβατικές είτε πυρηνικές κεφαλές.

Σε μια ομιλία ορόσημο μερικές ημέρες μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πως το Βερολίνο θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες του σε πάνω από το 2% του ΑΕΠ του διοχετεύοντας στις ένοπλες δυνάμεις 100 δισεκ. ευρώ.

Ο Τσορν ανήκει σε μια ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων που διαβουλεύονται με τον Σολτς για το πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα αυτά.

«Μέχρι στιγμής, μόνο ένα πράγμα είναι σαφές: δεν έχουμε ούτε το χρόνο ούτε τα χρήματα για να αναπτύξουμε τα δικά μας τέτοια συστήματα (πυραυλικής άμυνας) επειδή η πυραυλική απειλή είναι γνωστό ότι υφίσταται ήδη», δήλωσε ο Τσορν.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Γερμανία δεν διαθέτει πυραυλική άμυνα μικρού βεληνεκούς, η οποία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατευθούν στρατεύματα που βρίσκονται σε κίνηση ή τελούν υπό απειλή κατά την ανάπτυξή τους, δήλωσε ότι το Βερολίνο έχει αρχίσει να εξετάζει την αγορά τέτοιων συστημάτων και πρέπει τώρα να λάβει μια απόφαση.

Πέραν αυτών, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να επενδύσουν 20 δισεκ. ευρώ μέχρι το 2032 για να γεμίσουν και πάλι τις αποθήκες πυρομαχικών τους, πρόσθεσε ο Τσορν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανός υπ. Άμυνας: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο στην περίπτωση που ο Πούτιν επιτεθεί

Υεμένη: Ο αμερικανικός στρατός χτύπησε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι

Έλον Μασκ: Παρεμβάσεις υπέρ ακροδεξιών κομμάτων σε Γερμανία και Βρετανία

Γερμανία: Αυτός είναι ο φερόμενος ως δράστης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Μαγδεμβούργου

Γερμανός σοσιαλιστής βουλευτής τουρκικής-κρυπτοελληνικής καταγωγής ζήτησε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr