Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Καναδάς απαγορεύει «κάθε εισαγωγή αργού πετρελαίου» από τη Ρωσία

Ο Καναδάς απαγορεύει «κάθε εισαγωγή αργού πετρελαίου» από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει «κάθε εισαγωγή αργού πετρελαίου» από τη Ρωσία, εξηγώντας ότι πρόκειται για «βιομηχανία από την οποία ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι ολιγάρχες του έχουν προσποριστεί μεγάλα κέρδη».

«Ο τομέας αυτός αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο των εσόδων του ρωσικού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

»Μολονότι ο Καναδάς δεν εισήγαγε παρά πολύ περιορισμένες ποσότητες τα τελευταία χρόνια, το μέτρο αυτό στέλνει ισχυρό μήνυμα», συνέχισε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το 2019, ο Καναδάς εισήγε 17.870 βαρέλια ρωσικού αργού την ημέρα –επρόκειτο για το 2,6% των συνολικών καναδικών εισαγωγών πετρελαίου–, όμως το 2020 η ποσότητα αυτή μειώθηκε σχεδόν στο μηδέν, κατά τα δεδομένα της καναδικής κυβέρνησης.

Χθες Δευτέρα ο Καναδάς ανακοίνωσε επίσης νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ιδίως αντιαρματικών, τα οποία θα παραδοθούν «το ταχύτερο δυνατόν», όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Άμυνας, η Ανίτα Άναντ.

«Είδαμε τις τελευταίες ημέρες ότι ο Πούτιν διέπραξε σοβαρό σφάλμα», έκρινε ο Τζάστιν Τριντό.

«Νόμιζε ότι θα ήταν εύκολο να κυριεύσει την Ουκρανία και να καταλάβει την πρωτεύουσά της.

»Νόμιζε ότι η Δύση θα διχαζόταν και νόμιζε ότι είχε προβλέψει όλες τις κυρώσεις που θα θέταμε σε εφαρμογή, όμως είχε άδικο και στα δύο (τελευταία) σημεία», πρόσθεσε ο κ. Τριντό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέθεσε χθες Δευτέρα τους όρους που θέτει για να σταματήσει η εισβολή στην Ουκρανία, την ώρα που συνεχίζει να βρέχει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και οι δυτικοί διαμηνύουν πως έρχονται κι άλλες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο

Ιστορική Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας υπέγραψαν Κύπρος-Γαλλία – Όλο το κείμενο

Άμυνα και ενέργεια: Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Κύπρου-Γαλλίας

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας GRITA 2

«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Ξεκίνησε το πρόγραμμα, οι προθεσμίες αγοράς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr