Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

EMA: Το εμβόλιο ΑstraZeneca που παρασκευάζεται στην Ινδία δεν είναι εγκεκριμένο

EMA: Το εμβόλιο ΑstraZeneca που παρασκευάζεται στην Ινδία δεν είναι εγκεκριμένο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19, που παρασκευάζεται στην Ινδία, δεν είναι εγκεκριμένο προς χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της πιθανότητας να «διαφέρει» από το πρωτότυπο, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η Αφρικανική Ένωση (UA) είχε διαμαρτυρηθεί επειδή η μη αναγνώριση από την ΕΕ του εμβολίου Covishield που παρασκευάζεται στην Ινδία, με μειωμένο κόστος, μπορεί να συνιστά διάκριση για τους Αφρικανούς, καθώς χρησιμοποιείται ευρέως στις αφρικανικές χώρες.

«Ακόμη και αν χρησιμοποιείται τεχνολογία ανάλογη με εκείνη του Vaxzevria (σ.σ. το εμβόλιο της AstraZeneca), το Covishield δεν είναι εγκεκριμένο επί του παρόντος στην ΕΕ», τόνισε ο ΕΜΑ.

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα εμβόλια είναι βιολογικά προϊόντα. Οι διαφορές στις συνθήκες παρασκευής μπορεί να επιφέρουν διαφορές στο τελικό προϊόν και η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαιτεί να ελέγχονται οι μονάδες παραγωγής στο πλαίσιο της διαδικασίας» για τη χορήγηση έγκρισης, εξήγησε.

Επί του παρόντος, μόνο τέσσερα εμβόλια έχουν λάβει έγκριση στην ΕΕ: αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Άλλα τέσσερα βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης ενόψει της πιθανής έγκρισής τους, τα Sputnik (Ρωσία), Sinovac (Κίνα), CureVac (Γερμανία) και Novavax (ΗΠΑ).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εγκρίνει το Covishield και εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή ορισμένες χώρες αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν. «Είναι κρίμα, επειδή το AstraZeneca-Covishield είναι ακριβώς το ίδιο εμβόλιο με το AstraZeneca-Vaxzevria», δήλωσε την Τρίτη ο Ρίτσαρν Μίχιγκο, εκπρόσωπος του παραρτήματος του ΠΟΥ στην Αφρική.

«Η μοναδική διαφορά τους είναι ότι το Covishield παρασκευάζεται και διανέμεται σε άλλες περιοχές του κόσμου, εκτός της Ευρώπης», πρόσθεσε, καλώντας την ΕΕ να δεχτεί τη χρήση του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, ο ΠΟΥ ζητά από την Κίνα πληροφορίες για την προέλευση του κορωνοϊού

Ανοδική τάση σημειώνει ο κορωνοΐός: Πάνω από 500 νέες εισαγωγές – 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι- Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης

Εμβόλιο ενάντια σε όλους τους τύπους καρκίνου ισχυρίζεται πως δημιούργησε η Ρωσία

Ινδία: Κάτοικοι του χωριού του παππού της Κάμαλα Χάρις θα προσευχηθούν για την Δημοκρατική υποψήφια

Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Τουρκία θέλουν μερίδιο από την Ανταρκτική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr