ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εμβόλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τζο Μπάιντεν,

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει μπαράζ εξελίξεων προχωρά η κυβέρνηση του νεοεκλεγμένου Αμερικανού προέδρου υπό την αυξανόμενη πίεση για άμεση και μεγαλύτερη πρόσβαση των ανθρώπων στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Η Κάθριν Τάι, υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τρόπος για την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων.
«Αυτοί οι εξαιρετικά κρίσιμοι καιροί απαιτούν δραστικά μέτρα» δήλωσε σχετικά για ένα θέμα που έχει απασχολήσει εντόνως την επικαιρότητα.
Την ίδια στιγμή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου επεξεργάζεται μεθόδους για να αλλάξει προσωρινά η εμπορική νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία δίνει, ουσιαστικά, στις φαρμακοβιομηχανίες το μονοπώλιο ως προς τον έλεγχο της παραγωγής εμβολίων, κάτι που έχει αποκλείσει φτωχότερες χώρες από το να αυξήσουν τις εμβολιαστικές τους δυνατότητες.
Η αμερικανική κυβέρνηση θα είναι εκείνη που θα λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου και θα προσπαθήσει να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να προβούν σε ανάλογες κινήσεις.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Τάι αναγνώρισε ότι οι συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά περίπλοκο θέμα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος που μίλησε για απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και η πρότασή του αντιμετωπίστηκε με ειρωνικά σχόλια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα τι θα πουν; Θα ειρωνευτούν και τον Αμερικανό πρόεδρο ή θα καταφύγουν στην προσφιλή τους τακτική του… ψόφιου κοριού.






















































