ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV),

















































Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ - 23,2% ο Τσίπρας - Καθολική η στήριξη στους αγρότες
Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο
Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο μικροσκόπιο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν τεθεί οι κύκλοι των αρνητών της πανδημίας του κορωνοϊού και των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας σε όλη τη χώρα, αποκαλύπτει το περιοδικό Der Spiegel.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος ελέγχει τους αρνητές και τους συνωμοσιολόγους για «εχθρική προς τη δημοκρατία απονομιμοποίηση του κράτους» και παρακολουθεί τη δράση τους σε όλη την Γερμανία.
Στο επίκεντρο των ερευνών φαίνεται ότι βρίσκονται ήδη από το τέλος του προηγούμενου έτους ομάδες της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ενώ έχουν προστεθεί οργανώσεις στο Βερολίνο, τη Βαυαρία και το Αμβούργο.
Η οργάνωση της έρευνας είναι ανάλογη με αυτή της παρακολούθησης της σκηνής των σαλαφιστών και, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, στο πλαίσιο της παρακολούθησης οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να ελέγξουν συναντήσεις, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ήδη το περασμένο φθινόπωρο η Υπηρεσία σε εμπιστευτικό της έγγραφο είχε επισημάνει ότι αν και οι ομάδες των αρνητών της πανδημίας δεν διέθεταν οργανωμένη πλατφόρμα, υπήρχε η υποψία για έναν «νέας μορφής εξτρεμισμό».
Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση βίας στους κύκλους των αρνητών της πανδημίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να χαρακτηρίσει αυτή τη σκηνή «αντικείμενο παρακολούθησης και σε επίπεδο προστασίας του Συντάγματος».






















































