Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ κατά Γερμανίας για τον Nord Stream 2: «Πολιτικό εργαλείο του Κρεμλίνου»

ΗΠΑ κατά Γερμανίας για τον Nord Stream 2: «Πολιτικό εργαλείο του Κρεμλίνου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Γερμανία και την ΕΕ να επιβάλει «ένα μορατόριουμ» στην ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, «ένα πολιτικό εργαλείο του Κρεμλίνου», δήλωσε το Σάββατο η Αμερικανίδα υπηρεσιακή πρεσβευτής στο Βερολίνο.

«Έχει έρθει η ώρα η Γερμανία και η ΕΕ να επιβάλλουν μορατόριουμ στην κατασκευή του αγωγού», επεσήμανε η Ρόμπιν Κουίνβιλ μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του αγωγού, ο οποίος συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, σταμάτησαν πριν σχεδόν ένα χρόνο μετά την απειλή των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων, όμως αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι το Σαββατοκύριακο.

Μένουν να κατασκευαστούν μερικά χιλιόμετρα στη Βαλτική Θάλασσα, στα ανοικτά της Γερμανίας.

Η Κουίνβιλ εξήγησε ότι ένα «μορατόριουμ» θα δείξει ότι η Ευρώπη δεν ανέχεται πλέον «τη συνέχιση της κακόβουλης συμπεριφοράς της Ρωσίας».

«Ο αγωγός αυτός δεν είναι απλώς ένα οικονομικό σχέδιο, αλλά επίσης ένα πολιτικό εργαλείο του Κρεμλίνου για να παρακάμψει την Ουκρανία και να διχάσει την Ευρώπη», προειδοποίησε η Αμερικανίδα πρεσβευτής.

Ο Nord Stream 2, ο οποίος αρχικά ήταν προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2020, έχει στόχο να διπλασιάσει την ποσότητα φυσικού αερίου που μεταφέρεται από τη Ρωσία στη δυτική Ευρώπη μέσω της Βαλτικής σε σχέση με τον Nord Stream 1, που έχει τη μισή χωρητικότητα και λειτουργεί από το 2012.

Για την κατασκευή του συνεργάζονται η ρωσική Gazprom και πέντε ευρωπαϊκές εταιρείες: η γαλλική Engie, οι γερμανικές Uniper και Winteshall, η αυστριακή OMV και η αγγλοολλανδική Shell, με το έργο να έχει προϋπολογισμό 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετες στην κατασκευή του είναι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουκρανία, η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής, αλλά κυρίως οι ΗΠΑ που μάχονται κατά του αγωγού αυτού, ο οποίος ενδέχεται να καταστήσει τη Γερμανία «όμηρο» της Ρωσίας, όπως είχε προειδοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρουμανία: Πώς εξηγείται η «στροφή στην άκρα δεξιά» – Στο προσκήνιο βίντεο του Γκεοργκέσκου στο Tik TOk κατά της βοήθειας στην Ουκρανία

Η Ευρώπη συζητά αποστολή στρατού ή μισθοφόρων στην Ουκρανία, αναφέρει η Le Monde

Ο Τραμπ ανησυχεί για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν για μια διευθέτηση

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν: Συζήτησαν για την ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας τους

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει στις επιδοτήσεις μετά τις νέες αυξήσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr