Όσο περνάνε οι ημέρες τόσο γίνεται ξεκάθαρο στην παγκόσμια Κοινή Γνώμη ποιοι, ή μάλλον ποιος, βρίσκεται πίσω από την αιματηρή εξέγερση στην Ουκρανία. Η Ρωσία, εξάλλου, φρόντισε να καταλογίσει και επίσημα τις ευθύνες στη Δύση, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της, στην οποία αναφέρεται:
«Οσα συμβαίνουν, είναι το άμεσο αποτέλεσμα της επιλήψιμης ανοχής των Δυτικών πολιτικών και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, που από την αρχή της κρίσης κλείνουν τα μάτια στις βιαιότητες των ακραίων στοιχείων στην Ουκρανία, ενθαρρύνοντάς τα κατ’ αυτό τον τρόπο στην κλιμάκωση και στις προβοκάτσιες απέναντι στη νόμιμη εξουσία».
Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για “χοντρό” γεωπολιτικό παιχνίδι με την Ε.Ε., δηλαδή τη Γερμανία, να επιχειρεί εκ νέου εισβολή στην ανατολή με στόχο την Ουκρανία (από την εποχή του Αδόλφου τη λιγουρεύονται), μόνο που αυτή τη φορά δεν μπαίνουν με τα πάνζερ αλλά με τους υποτιθέμενους αγανακτισμένους, οι οποίοι στο σκληρό τους πυρήνα είναι ναζιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις (τυχαίο άραγε που οι νεοναζί της Ουκρανίας θέλουν την Ευρώπη της Μέρκελ;), οργανωμένοι σε ένοπλες παραστρατιωτικές οργανώσεις (δες τις φωτογραφίες), οι οποίοι φορώντας στολές και κράνη δεν διστάζουν να πυροβολούν και εναντίον των αστυνομικών. Εξάλλου, τα μισά θύματα μέχρι στιγμής στην Ουκρανία είναι αστυνομικοί που έχουν πέσει από σφαίρες.
Η Γερμανία επαναλαμβάνει την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτή τη φορά ως οικονομικό πόλεμο. Κινείται στο ίδιο ακριβώς σχέδιο και αφού νομίζει ότι κατέκτησε στην Ελλάδα, τώρα εισέβαλε στην Ουκρανία, όπως είχε κάνει ακριβώς και στο παρελθόν με τη Σοβιετική Ένωση.
Ωστόσο, η Κοινή Γνώμη στην Ουκρανία δεν είναι με το μέρος των εξεγερμένων φιλογερμανών ακροδεξιών. Βαθιά διχασμένη η χώρα, σε δύση και ανατολή, “παίζει” ακόμα και να διχοτομηθεί, εάν συνεχίσουν οι γερμανόφιλοι να επιχειρούν βίαιη ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης γιατί δεν προχώρησε σε “ένωση” με την Ευρώπη, δηλαδή με τα συμφέροντα της Άνγκελα Μέρκελ.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η πολιτική κρίση στην Ουκρανία μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες όλου του δυτικού κόσμου και να προκαλέσει αναταράξεις που δεν τις φανταζόμαστε.
Ωστόσο, αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους μανιακούς του Βερολίνου, που δεν διδάχτηκαν τίποτα από τους δύο παγκόσμιους πολέμους που προκάλεσαν τον προηγούμενο αιώνα.