ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»
Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας
Το «γεωλογικό παράδοξο» των Βερμούδων: Μια αθέατη «σχεδία» κάτω από τον Ωκεανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τρία γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα Δευτέρας στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.
Πρόκειται για δυο μαχητικά αεροσκάφη Rafale και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C–180.
Και τα τρία αεροσκάφη απογειώθηκαν από αεροδρόμιο της Γαλλίας.
Τα τρία πολεμικά θα σταθμεύσουν στην αεροπορική βάση της Πάφου μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα αναχωρήσουν για άγνωστο προορισμό.
Η παρουσία γαλλικών αεροσκαφών και πλοίων επιβεβαιώνει ουσιαστικά την συμφωνία έναρξης της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας που συμφωνήθηκε πρόσφατα στο Παρίσι αλλά σε κάθε περίπτωση συνιστά και ένα μήνυμα στην Άγκυρα που κλιμακώνει τις προκλήσεις στη Μεσόγειο.
Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση τις επόμενες ημέρες, όπου θα εκτελέσουν πτήσεις και περιπολίες εντός και εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ αναμένεται να λάβουν επίσης μέρος στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση με την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.






















































