Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική βάση το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλ Ουατίγια στη Λιβύη – Πέρασε σε τουρκικό έλεγχο

Τουρκική βάση το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλ Ουατίγια στη Λιβύη – Πέρασε σε τουρκικό έλεγχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι τουρκικές δυνάμεις στη δυτική Λιβύη ανέπτυξαν δύο αντιαεροπορικά συστήματα «Χοκ» (MIM-23 Hawk) στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια νοτιοδυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα «The Libyan Address Journal».

Η στρατιωτική πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, πρόσθεσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ανέπτυξαν επίσης δύο συστήματα ραντάρ στην Αλ Ουατίγια, που υποδηλώνει ότι ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου, που είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Λιβύης, ως τουρκικής βάσης.

«Στόχος των τουρκικών δυνάμεων με αυτό το βήμα είναι να εξαπολύουν επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη νότια Λιβύη με στόχο να ελέγξουν την περιοχή Φεζάν», δήλωσε η ίδια στρατιωτική πηγή.

Η Φεζάν, που ελέγχεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη.

Από την ίδια αεροπορική βάση η Τουρκία σκοπεύει να πετύχει τον έλεγχο του εναέριου χώρου της βόρειας Αφρικής, ειδικότερα πάνω από την Τυνησία και την Ανατολική Αλγερία.

Η ιστοσελίδα τονίζει ότι η Αλ Ουατίγια έχει μετατραπεί πλήρως σε τουρκική στρατιωτική βάση δίχως παρουσία λιβυκών δυνάμεων σε αυτήν, εννοώντας ότι δεν σταθμεύουν στις εγκαταστάσεις της δυνάμεις ασφαλείας ή πολιτοφυλακές της ισλαμιστικής κυβέρνησης της Τρίπολης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανάλυση-Jerusalem Post: Η Τουρκία στο επίκεντρο της τριμερούς συνόδου Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου

Τούρκος ΥΠΑΜ: Το Ιράν κατάφερε βαρύ πλήγμα σε PKK και PJAK κατά τον πόλεμο με το Ισραήλ

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα θαλάσσια δικαιώματά της

Το Ισραήλ απορρίπτει τη συμμετοχή της Τουρκίας στη σταθεροποιητική δύναμη της Γάζας, δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στη Μόσχα

Ισραήλ: Σενάρια για συγκρότηση κοινής δύναμης επέμβασης με Ελλάδα και Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr