Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κρήτη, Λιβύη, Μισράτα, Νότιο Κρητικό Πέλαγος (Λιβυκό), Τουρκία, Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, Υδρογονάνθρακες,
Ότι η Τουρκία είχε ζητήσει αεροπορικές βάσεις και ναύσταθμο στη Λιβύη από το ισλαμιστικό τουρκολιβυκό καθεστώς Σαράτζ είναι γνωστό εδώ και έξι μήνες. Αναφερόταν πολύ ξεκάθαρα στην παράνομη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας – Σαράτζ, που υπεγράφη παράλληλα με την άλλη ψευδομνημονία για ορισμό μεταξύ τους ΑΟΖ.
Τότε εγκαίρως είχε προειδοποιήσει το TRIBUNE αλλά και η εφημερίδα «Νέα Σελίδα», σε άρθρο του διπλωματικού συντάκτη Στέφανου Μυτιληναίου.
Με σημερινό της δημοσίευμα η ερντογανική εφημερίδα «Yeni Safak» αναφέρει ότι η Τουρκία, εκτός της βάσης – κέντρου επιχειρήσεων που έχει εγκαταστήσει στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, θα πάρει ακόμα μια αεροπορική βάση στην περιοχή Αλ Ουατίγια και ναύσταθμο στην πόλη – λιμάνι Μισράτα.
Να σημειωθεί ότι στη Μισράτα ήδη ελλιμενίζονται τουρκικά πολεμικά πλοία.
Αυτή τη στιγμή λέγεται ότι βρίσκονται εκεί «δεμένες» τέσσερις τουρκικές φρεγάτες.
Η Τουρκία μάς ανοίγει δεύτερο μέτωπο, μετά το Αιγαίο, στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος.
Με τα πολεμικά της πλοία από τη Μισράτα έχει στόχο να εμποδίσει τις έρευνες υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Για όσους ακόμα αδυνατούν να κατανοήσουν πόσο σημαντική είναι η Λιβύη για την εθνική μας ασφάλεια εν γένει, την ασφάλεια της Κρήτης ιδιαιτέρως, την ομαλή διενέργεια ερευνών υδρογονανθράκων που θα «σώσουν» την οικονομία της χώρας μας από τη μιζέρια και τα αδιέξοδα.
Η Τουρκία ευθέως απειλεί την εθνική μας επιβίωση και ευημερία. Είναι θανάσιμος εχθρός.