Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα: Χωρίς αντισώματα όσοι είχαν ήπια συμπτώματα κοροναϊού

Έρευνα: Χωρίς αντισώματα όσοι είχαν ήπια συμπτώματα κοροναϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έρευνα, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Κινέζοι επιστήμονες βρήκαν ότι ορισμένοι ασθενείς χωρίς πολύ σοβαρά συμπτώματα, οι οποίοι θεραπεύθηκαν από τη νόσο Covid-19, στη συνέχεια έχουν απρόσμενα λίγα έως μηδαμινά αντισώματα έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Αυτό το γεγονός, αν ισχύει ευρύτερα (κάτι που δεν είναι βέβαιο), ίσως δυσκολέψει την απόκτηση ανοσίας από τουλάχιστον ένα μέρος του πληθυσμού, την εξαγωγή συμπερασμάτων από τα μελλοντικά τεστ ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, αλλά και τη δημιουργία ενός ευρέως αποτελεσματικού εμβολίου.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Φουντάν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο Medrxiv.org, ανέλυσαν δείγματα αίματος από 175 ασθενείς που είχαν πάρει εξιτήριο από κλινική της Σαγκάης.

Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των ανθρώπων (περίπου το 30%) είχαν λίγα αντισώματα, ενώ σε δέκα άτομα δεν ήταν δυνατό να ανιχνευθούν καθόλου αντισώματα.

Αυτό ίσως αυξάνει τον κίνδυνο μίας δεύτερης λοίμωξης Covid-19, κάτι που θα μελετηθεί στη συνέχεια από τους Κινέζους επιστήμονες.

Όλοι οι ασθενείς είχαν μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα (βήχα και πυρετό, χωρίς μεγάλη δύσπνοια), ενώ οι περισσότεροι από όσους είχαν λίγα αντισώματα ήταν νέοι σε ηλικία.

Η μελέτη δεν αφορούσε ασθενείς που ανάρρωσαν μετά από παραμονή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα επίπεδα αντισωμάτων αυξάνονταν μαζί με την ηλικία, έτσι ιαθέντες άνθρωποι 60 έως 85 ετών είχαν υπερτριπλάσια αντισώματα σε σχέση με τα άτομα 15 έως 39 ετών, σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph και το Newsweek.

Αν πολλοί άνθρωποι παράγουν χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, τότε τα όποια τεστ στην κοινότητα θα πρέπει να έχουν πολύ υψηλό βαθμό ευαισθησίας, σχολίασε ο καθηγητής Ιατρικής Πολ Χάντερ του Πανεπιστημίου East Anglia.

Από την άλλη πλευρά, η καθηγήτρια Ανοσολογίας Ελιάνορ Ράιλι του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου χαρακτήρισε καθησυχαστικά τα κινεζικά ευρήματα και συμβατά με άλλες αναπνευστικές παθήσεις.

Όπως είπε, ένας μικρός αριθμός ανθρώπων δεν παρήγαγαν ανιχνεύσιμα προστατευτικά αντισώματα, όμως όλοι ανάρρωσαν, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχουν άλλα είδη αντισωμάτων ή άλλα συστατικά της ανοσιακής απάντησης του οργανισμού, που μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη.

Όσον αφορά το υψηλότερο επίπεδο αντισωμάτων στους πιο ηλικιωμένους, σε σχέση με τους νεότερους, είναι κάτι που σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου, καθώς τα αντισώματα είναι περισσότερα σε όσους ανακάμπτουν από πιο σοβαρή ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανικός επιστημονικός δορυφόρος εντόπισε το μυστικό αεροπλανοφόρο της Κίνας

Μπορεί η ΕΕ να βάλει φρένο στην Temu;

Ρωσία: «Το [πυραυλικό] χτύπημα [με Oreshnik] ήταν ένα μήνυμα στη Δύση» – Σύνοδος την Τρίτη 26/11 ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

DW: Ενδείξεις για κινεζική εμπλοκή στο σαμποτάζ στη Βαλτική

Γερμανία σε Κίνα: Αν επιβεβαιωθεί ότι παραδίδει drones στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα υπάρξουν συνέπειες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr