Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φάρμακο-ελπίδα κατά του κορονοϊού – Τι έδειξαν δοκιμές στη Γαλλία

Φάρμακο-ελπίδα κατά του κορονοϊού – Τι έδειξαν δοκιμές στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Φάρμακα,

Ελπίδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού με χλωροκίνη δίνει ένας Γάλλος ερευνητής, ο οποίος δημοσίευσε θετικά αποτελέσματα για μία νέα θεραπεία για τον Covid-19.

Οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ότι η θεραπεία μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού σε μόλις έξι μέρες.

Ο λόγος για τον καθηγητή, Ντιντιέρ Ραούλτ από ένα νοσοκομείο στη Μασσαλία, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, εξηγώντας τις δοκιμές που έκανε, τονίζοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση του ζήτησε να αναλάβει την έρευνα για την εύρεση πιθανών θεραπειών για τον Covid-19.

Είπε ότι οι πρώτοι ασθενείς με τον νέο κορονοϊό που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με χλωροκίνη -ένα φθηνό φάρμακο- παρουσίασαν ταχεία και αποτελεσματική επιτάχυνση της θεραπευτικής τους διαδικασίας και μια απότομη μείωση του χρόνου που παρέμειναν μεταδοτικοί.

Η χλωροκίνη -η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για την πρόληψη και τη θεραπεία της ελονοσίας- χορηγήθηκε μέσω του ονομαζόμενου φαρμάκου Plaquenil.

Η θεραπεία δόθηκε σε 24 ασθενείς, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων που μολύνθηκαν στη νοτιοανατολική Γαλλία και οι οποίοι είχαν εθελοντικά γίνει δεκτοί στο νοσοκομείο για τη διαδικασία.

Οι ασθενείς έλαβαν 600mcg ημερησίως για 10 ημέρες και παρακολουθούνταν στενά, καθώς το φάρμακο μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα και σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Ο καθηγητής Ραούλτ δήλωσε:

«Συμπεριλάβαμε όλους όσοι συμφώνησαν για τη δοκιμή, που ήταν σχεδόν όλοι.

»Ήμασταν σε θέση να διαπιστώσουμε ότι οι ασθενείς που δεν έλαβαν Plaquenil (το φάρμακο που περιείχε υδροξυχλωροκίνη) εξακολουθούσαν να είναι μεταδοτικοί μετά από έξι ημέρες, ενώ από εκείνους που το έλβαβαν μόνο το 25% εξακολουθούσε να μεταδίδει τον ιό μετά από έξι μέρες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η φωσφορική χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη έχουν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό στην Κίνα, σε συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές για τον Covid-19.

Το Kaletra, ένα αντιικό φάρμακο με βάση τις ΗΠΑ που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του HIV, είναι ένα άλλο φάρμακο που δοκιμάζεται στον αγώνα κατά του Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φρανσουά Ολάντ: Οι επιθέσεις των Τούρκων στους Κούρδους της Συρίας είναι απαράδεκτες

Ανοδική τάση σημειώνει ο κορωνοΐός: Πάνω από 500 νέες εισαγωγές – 6 διασωληνώσεις και 14 θάνατοι- Αυξάνονται τα κρούσματα γρίπης

Τέλος εποχής για τον Γαλλογερμανικό άξονα στην Ευρώπη – Ολοκληρωτικά χρεοκοπημένος, γράφει ο Guardian

Γαλλία: «Μαχαιριά» της Moody’s στον φιλόδοξο Μπαϊρού

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Φρανσουά Μπαϊρού – Η δύσκολη αποστολή του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr