Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενεργειακός πόλεμος επί ευρωπαϊκού εδάφους: ΗΠΑ εναντίον Κίνας-Ρωσίας – Τι ανακοίνωσε ο Πομπέο

Ενεργειακός πόλεμος επί ευρωπαϊκού εδάφους: ΗΠΑ εναντίον Κίνας-Ρωσίας – Τι ανακοίνωσε ο Πομπέο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενεργειακός οικονομικός πόλεμος επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι έτοιμος να ξεσπάσει, με αντιπάλους ΗΠΑ εναντίον ΚίναςΡωσίας, μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών που ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και έρχεται ως κίνηση αντίδρασης απέναντι στην επιρροή της Ρωσίας.

Οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν με ποσό έως 1 δισεκ. δολάρια ενεργειακά έργα σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης για να ενισχύσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία απέναντι στη Ρωσία.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Ως ένδειξη υποστήριξης της κυριαρχίας, της ευημερίας και της ενεργειακής ανεξαρτησίας των Ευρωπαίων φίλων μας…οι ΗΠΑ έχουν την πρόθεση να χορηγήσουν έως 1 δισεκ. δολάρια σε χρηματοδότηση σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπη, μέλη της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών», στην οποία συμμετέχουν 12 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πομπέο.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως κίνηση αντίδρασης απέναντι στην ενεργειακή επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.

Μ. Πομπέο: Η Δύση κερδίζει

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε επίσης τον παγκόσμιο ρόλο των ΗΠΑ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κίνας και της Ρωσίας, δεσμευόμενος ότι οι ιδέες και οι αξίες της Δύσης θα επικρατήσουν.

«Με χαρά σας αναφέρω ότι ο θάνατος της διατλαντικής συμμαχίας είναι υπερβολικά μεγαλοποιημένος.

»Η Δύση κερδίζει, και κερδίζουμε μαζί», δήλωσε ο Πομπέο σε ομιλία του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Financial Times: Η Κομισιόν φοβάται κατασκοπεία από τις ΗΠΑ και δίνει στους διπλωμάτες «απλά» κινητά

DW: Τι προβλέπει συμφωνία της νέας γερμανικής κυβέρνησης για την Ελλάδα

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο Μπάιντεν φταίνε για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Φρίντριχ Μερτς: Η επόμενη οικονομική κρίση θα έρθει σίγουρα πιο γρήγορα από ό,τι περιμένουμε

Αμερικανοί και Κούρδοι διεξάγουν ασκήσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr