Ο σεφ Πενγκ Φαν στην νότιο Κίνα έχασε την ζωή του από το δηλητήριο της κόμπρας που είχε αποκεφαλίσει πριν από 20 λεπτά.
Το πιάτο που ετοίμαζε είναι μια σπάνια λιχουδιά στην Κίνα.
Σούπα κόμπρας.
Ειδικά σε αυτή την περιοχή, κάθε πιάτο που περιλαμβάνει κρέας από δηλητηριώδη φίδια είναι περιζήτητο και επειδή τα φίδια αυτά είναι σπάνια, το γεύμα είναι πανάκριβο.
Σύμφωνα με την συνταγή η κόμπρα κομματιάζεται και το κεφάλι το… πετάνε.
Αφού λοιπόν ο μάγειρας ετοίμασε το πιάτο πήγε να πετάξει στα σκουπίδια το κεφάλι της κόμπρας και τότε τον δάγκωσε.
Ο 44χρονος πελάτης Λιν Σου που γιόρταζε τα γενέθλια της γυναίκας του στο γκουρμέ εστιατόριο της επαρχίας Γουανγκντόνγκ δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι “ξαφνικά είδαμε αναστάτωση και ακούγαμε κραυγές από την κουζίνα αλλά δεν καταλάβαμε τι συνέβη. Μετά όλοι ψάχνανε γιατρό. Όμως όταν ήρθε ο γιατρός, ο μάγειρας είχε πεθάνει”.
Το ατύχημα αυτό αν και είναι σπάνιο, δεν είναι απίθανο.
Ο ερπετολόγος Γιανγκ Χονγκ που έχει μελετήσει ειδικά τις κόμπρες τονίζει ότι μπορούν να είναι επικίνδυνες ακόμη και μία ώρα μετά τον αποκεφαλισμό τους.