Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ινδός πρωθυπουργός: Μπορούμε να κάνουμε σκόνη το Πακιστάν σε 10 ημέρες

Ινδός πρωθυπουργός: Μπορούμε να κάνουμε σκόνη το Πακιστάν σε 10 ημέρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ινδία διαθέτει τις απαραίτητες στρατιωτικές ικανότητες για να νικήσει το Πακιστάν σε λιγότερο από δέκα ημέρες σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών της νότιας Ασίας, δήλωσε, την Τετάρτη, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Οι δύο πυρηνικές δυνάμεις έχουν αντιπαρατεθεί τρεις φορές μετά τον χωρισμό τους το 1947, ενώ πέρυσι πέρασαν μία μεγάλη κρίση μετά την κατάρριψη πολεμικών αεροσκαφών τους πάνω από τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

«Το Πακιστάν έχει ήδη χάσει τρεις πολέμους.

»Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα χρειαστούν 7 με δέκα ημέρες για να κάνουν σκόνη το Πακιστάν», τόνισε ο Μόντι στη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική ακαδημία του Νέου Δελχί.

Φορώντας το μπορντό κασκέτο των σπουδαστών της στρατιωτικής σχολής ο Ινδός πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα πλήγματα της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Πακιστάν το 2016 και το 2019.

«Αυτή είναι “η νέα σκέψη”. Προχωρούμε σε χειρουργικά πλήγματα και βάλουμε εναντίον των τρομοκρατών στο έδαφός τους», τόνισε.

Η κυβέρνηση του Μόντι δέχεται πιέσεις καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του αμφιλεγόμενου νόμου για την παροχή υπηκοότητας αλλά και εξαιτίας της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Το Πακιστάν εξακολουθεί να διεξάγει «έναν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» εναντίον της Ινδίας, εκτίμησε ο Ινδός πρωθυπουργός, κατηγορώντας το Ισλαμαμπάντ ότι υποστηρίζει υπογείως ομάδες ανταρτών στο Ινδικό Κασμίρ, όπου η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένοπλη εξέγερση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ηγέτες της Μεσογείου ενθουσιάζονται για τις δυνατότητες ειρήνης και οικονομικών συμφωνιών με την επιστροφή του Τραμπ

Υπερπληθυσμός σε Ινδία και Υποσαχάρια Αφρική – Οι Έλληνες μέχρι το 2100 θα καταρρεύσουν

Νίκος Δένδιας: «Είμαι αφοσιωμένος φίλος της Ινδίας – Εξελίσσεται σε παγκόσμια δύναμη»

Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για την επιβολή δασμών και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ εξήγησε πώς η Ελλάδα στέκεται πυλώνας σταθερότητας κι ασφάλειας εν μέσω γεωπολιτικού χάους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr