Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανία «είναι μια μικρή διαβολική χώρα» λέει ο ηγέτης του Ιράν

Η Αλβανία «είναι μια μικρή διαβολική χώρα» λέει ο ηγέτης του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δήλωση του Ιρανού ηγέτη Αλί Χαμενεΐ που «φωτογραφίζει» την Αλβανία, ότι συνδράμει κατά του Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα Τίρανα.

Στη δήλωσή του, ο κ. Χαμενεΐ αναφέρει -μεταξύ των άλλων- ότι «υπάρχει μία πολύ μικρή, αλλά πολύ διαβολική ευρωπαϊκή χώρα, όπου αμερικανικά στοιχεία συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες και σχεδιάζουν κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας».

Όπως είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, μερικοί από τους Μουτζαχεντίν, μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης ΜΕΚ που στεγάζονται στα Τίρανα, μετείχαν σε αυτές με στόχο τις δολιοφθορές, τις δολοφονίες και την ανατροπή της κυβέρνησης και της συνταγματικότητας.

«Η Αλβανία δεν είναι μια διαβολική χώρα»

Στον κ. Χαμενεΐ απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος τόνισε ότι «η Αλβανία δεν είναι μία διαβολική χώρα, αλλά δημοκρατική, που υπέφερε από μία χωρίς προηγούμενο διαβολική δικτατορία».

Ο κ. Μέτα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Αλβανίας στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο, όπως σημείωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυβέρνηση και αντιπολίτευση, που προέβαλλαν την αμερικανική ασπίδα για την εγγύηση της ασφάλειας της χώρας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, επισήμανε ότι η φιλοξενία των 3.000 μουτζαχεντίν στα Τίρανα έχει ένα ρίσκο και πρόσθεσε πως η κάθε επίθεση κατά της Αλβανίας αποτελεί επίθεση κατά του ΝΑΤΟ.

Οι Αλβανοί να μην ταξιδεύουν στο Ιράν

Παράλληλα, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους Αλβανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή, ενώ οι Αρχές αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας στον καταυλισμό όπου στεγάζονται οι παλαιοί μουτζαχεντίν.

Η Αλβανία από καιρό τώρα αναπτύσσει σχέσεις έντασης με την Τεχεράνη.

Όπως είναι γνωστό, η Αλβανία, από το 2013, μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στεγάζει περίπου 3.000 μέλη της MEK που βρίσκονταν στο Ιράκ.

Συγκεκριμένα, ζουν σε καταυλισμό έξω από τα Τίρανα.

Τον Οκτώβριο του 2019, η αλβανική Αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση τρομοκρατικού πυρήνα στα Τίρανα, που -όπως ανακοινώθηκε- είχε στόχο Ιρανούς αντιφρονούντες της ΜΕΚ στην Αλβανία.

Τον Δεκέμβριο του 2018, τα Τίρανα απέλασαν τον Ιρανό πρεσβευτή και άλλον έναν διπλωμάτη για την υποτιθέμενη συμμετοχή τους σε «δραστηριότητες που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια», ενέργεια την οποία χαιρέτησε η Ουάσινγκτον.

Λεζάντα: Στην κεντρική φωτογραφία, γυναίκες των αντικαθεστωτικών ΜΕΚ, που από το 2013 βρίσκονται στην Αλβανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υεμένη: Ο αμερικανικός στρατός χτύπησε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι

Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ

Ισραήλ: Συνελήφθη κάτοικος της Ιερουσαλήμ ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

Ερντογάν και Νετανιάχου ανταγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο ισχυρός άνδρας στη Μέση Ανατολή

Νετανιάχου: «Πριν από ένα χρόνο είπα κάτι απλό: Θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή, και όντως την αλλάζουμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr