Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: Ο νέος αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μας είναι παντελώς άγνωστος

ΗΠΑ: Ο νέος αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μας είναι παντελώς άγνωστος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νέος αρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος διαδέχθηκε τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι μετά τον θάνατό του σε μια αμερικανική επιχείρηση, είναι ένας «τελείως άγνωστος», δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Η οργάνωση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο διάδοχος του Μπαγκντάντι είναι ο Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι, απειλώντας τις ΗΠΑ με αντίποινα για τον θάνατο του ηγέτη του, στα τέλη Οκτωβρίου στη Συρία.

Κατόπιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε, σε ένα tweet, ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει «ακριβώς ποιος είναι».

Όμως, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε σήμερα σε δημοσιογράφους υπό καθεστώς ανωνυμίας, η ανάλυση των κοινωνικών δικτύων δείχνει ότι ακόμα και οι υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν γνωρίζουν πολλά για τον νέο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Θα λέγαμε ότι αυτός ο άνδρας είναι ένας τελείως άγνωστος» σημείωσε.

«Από τα λίγα που ξέρουμε για εκείνον, δεν έχουμε εντυπωσιαστεί.

»Και είτε βρίσκεται στο Ιράκ είτε στη Συρία, πιστεύουμε ότι δεν θα βρίσκεται για πολύ ακόμα σε αυτόν τον κόσμο» προειδοποίησε.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν θέλησε να πει περισσότερα, ιδίως εάν ο Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι είχε κρατηθεί, όπως ο προκάτοχός του, από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναζήτηση πορείας σε έναν κόσμο που αναδιατάσσεται

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Η Χαμάς επιδιώκει το «Μοντέλο της Χεζμπολάχ» στη Γάζα

Μάρκο Ρούμπιο για Συρία: Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τη συμφωνία SDF-HTS και παρακολουθούν τις αποφάσεις των «προσωρινών Αρχών»

Όχι μόνο Αλαουίτες: Οι Σύροι Χριστιανοί «κρύφτηκαν κάτω από έπιπλα» για να γλιτώσουν τη σφαγή στην πόλη Χομς

Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Θα κερδίσουμε την οικονομική μάχη με την ΕΕ που δημιουργήθηκε για να εκμεταλλευτεί τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr