Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Μπαγκντάντι θα είναι σημαντική η συνεισφορά του Τραμπ

Κρεμλίνο: Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Μπαγκντάντι θα είναι σημαντική η συνεισφορά του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε μία μεγάλη συνεισφορά στην μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, αν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι ο Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε στην διάρκεια της επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία.

Συντονισμός Τούρκων – Αμερικανών για την εξουδετέρωση του Αλ Μπαγκντάντι

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είχαν συντονιστεί ουσιαστικά με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, κατά τη νύχτα της διεξαγωγής της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, με στόχο την εξουδετέρωση του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στα βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προεδρικού εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν.

«Οι στρατιωτικές μας μονάδες και οι υπηρεσίες πληροφοριών ήταν σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες αμερικανικές υπηρεσίες για το ζήτημα αυτό και ήταν συντονισμένες.

»Ειδικότερα…, τη νύχτα διεξαγωγής της επιχείρησης, μπορούμε να πούμε ότι υπήρξε ουσιαστική διπλωματία μεταξύ των στρατιωτικών Αρχών», δήλωσε ο Καλίν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ χρησιμοποιεί την Κύπρο ως «αεροπλανοφόρο» σε μια περιφερειακή συμμαχία κατά της Τουρκίας

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr