Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία αρνείται τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στη Συρία

Η Τουρκία αρνείται τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισλαμικό καθεστώς στην Άγκυρα επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί εγκλημάτων πολέμου της Τουρκίας στη Συρία.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους αβάσιμους ισχυρισμούς στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τονίζεται επίσης, ότι οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν αποκλειστικά κατά μαχητών των κουρδικών οργανώσεων PYD/YPG, που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Διαβεβαιώνει επίσης, ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν άμαχοι.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλεί την Διεθνή Αμνηστία να επανεξετάσει την υπόθεση μέσω ανεξάρτητων διεθνών οργανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε ότι έγιναν εγκλήματα πολέμου από την Τουρκία στη Συρία.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τουρκικές δυνάμεις «επέδειξαν επαίσχυντη αδιαφορία για την ζωή αμάχων πραγματοποιώντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, ανάμεσα τους και εκτεταμένες δολοφονίες και παράνομες επιθέσεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενδεχόμενη επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 αν αρθούν οι κυρώσεις

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέρριψαν δύο τουρκικά drones στο μέτωπο του Τισχρίν

Το NGO Monitor αποκαλύπτει τη ροή αμερικανικών δολαρίων προς οργανώσεις που συνδέονται με την τρομοκρατία

Σε πανικό οι θρασύτατοι «μπουνταλάδες» Τούρκοι διέψευσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πιθανός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr