Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Συριακή σαλάτα» – Όταν ο Τραμπ κάνει εξωτερική πολιτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»

«Συριακή σαλάτα» – Όταν ο Τραμπ κάνει εξωτερική πολιτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για να μην μπερδεύεστε με την κατάσταση στην Συρία. Η Τουρκία, που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, θέλει να επέμβει στη βόρεια Συρία για να καθαρίσει την περιοχή από τους «τρομοκράτες».

«Τρομοκράτες» είναι οι Κούρδοι, που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Αμερικανοί τους έκαναν σύμμαχους γιατί η Τουρκία δεν ήθελε να πάρει μέρος στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην πρώτη φάση.

Σύνοψη πρώτη: Η σύμμαχος των ΗΠΑ, θέλει να «καθαρίσει» τους συμμάχους των ΗΠΑ

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι η Τουρκία θέλει να «καθαρίσει» τους «τρομοκράτες» Κούρδους από την βόρεια Συρία, δηλαδή από την περιοχή που ελέγχουν οι σύμμαχοι της Τουρκίας, οι… ΗΠΑ.

Δηλαδή οι ΗΠΑ επιτρέπουν στους συμμάχους τους «τρομοκράτες» Κούρδους να αλωνίζουν κατά της Τουρκίας που είναι επίσης σύμμαχός τους.

Σύνοψη 2: Επιχείρηση Ζαβαρακαρτανέμια

Η Τουρκία πιστή στους συμμαχικούς κανόνες ζητά την βοήθεια – έγκριση των ΗΠΑ να καθαρίσει τους «τρομοκράτες» – συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή που ελέγχει.

Οι ΗΠΑ όμως επί μήνες αρνούνται να δώσουν το «ΟΚ» στη σύμμαχό τους Τουρκία να καθαρίσει τους «τρομοκράτες» Κούρδους που πολεμούν στο πλάι των ΗΠΑ και ζουν φυσικά στην περιοχή που ελέγχουν οι ΗΠΑ.

Σύνοψη 3: Χιούστον γουί χαβ πρόμπλεμ

Όμως ο Τραμπ ξαφνικά μιλά στο τηλέφωνο με τον Ερντογάν κι αποφασίζει να τραβήξει τους Αμερικανούς στρατιώτες από μια περιοχή στη Συρία και στην πράξη βοηθά την Τουρκία να επέμβει στην περιοχή που ελέγχουν οι ΗΠΑ επειδή εκεί αλωνίζουν «τρομοκράτες» Κούρδοι που είναι όμως σύμμαχοι των ΗΠΑ στον άλλο πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος.

Επιφανειακά μπερδεύει αλλά εξακολουθεί να είναι απλό.

Σύνοψη 3Α: Ο Τραμπ δέχεται ότι στην περιοχή που ελέγχουν οι ΗΠΑ αλωνίζουν «τρομοκράτες» Κούρδοι, αλλά όχι σε ολόκληρη την περιοχή.

Στη μισή περιοχή (από το Τελ Αμπιάντ έως το Σαρί Κανί). Στην άλλη μισή επειδή έκαναν καλή δουλειά οι ΗΠΑ κυκλοφορούν μόνο οι σύμμαχοι Κούρδοι.

Το μαθαίνουν εκεί στις ΗΠΑ ότι ο πρόεδρος (Τραμπ) έδωσε πράσινο φως στη σύμμαχο Τουρκία να επέμβει κατά των συμμάχων Κούρδων και ξεσηκώνονται.

Το υπουργείο εθνικής άμυνας (Πεντάγωνο) διορθώνει τον Αμερικανό πρόεδρο και τα μπερδεύει όλα ομολογουμένως.

Αλλά όχι αξεπέραστα. Η κοινή συνισταμένη γίνεται πλέον ως εξής.

Οι Αμερικανοί στρατιώτες όντως έφυγαν από τις θέσεις τους από τη μισή περιοχή που ελέγχουν στη βόρεια Συρία αλλά όχι γι΄ αυτό που νομίζει όλο ο υπόλοιπος κόσμος.

Δεν δίνουν πράσινο φως.

Απλά έφυγαν, έτσι… Και μπορεί να μπουν οι Τούρκοι που είναι σύμμαχοι, αλλά όχι για να «καθαρίσουν» τους Κούρδους (που εξακολουθούν να είναι σύμμαχοι και όχι τρομοκράτες) αλλά… έτσι.

Σύνοψη 4: Εμπρός τέλος πάντων στον έτσι που χάραξε περίπου ο εν δυνάμει… τέτοιος

Τώρα οι Αμερικανοί γερουσιαστές (και Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι) που είναι και πολλοί και διαφωνούν με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου, και λένε θα φέρουμε ψήφισμα που θα επιβάλλουμε κυρώσεις στην σύμμαχο Τουρκία αν μπει στην περιοχή που ελέγχουν οι ΗΠΑ και πειράξει τους συμμάχους Κούρδους.

Και επιπλέον θα πρέπει να διώξουν και την σύμμαχο Τουρκία από το συμμαχικό ΝΑΤΟ.

Σύνοψη 5: Το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο για να μπορείς να το αντιληφθείς με τη συνηθισμένη νοητική κατάσταση

Με αυτές τις αντιδράσεις βγαίνει ξανά ο Αμερικανός Πρόεδρος και μιλά στην καρδιά όσων Αμερικάνων δεν ξέρουν που πέφτει η Συρία ότι όλα αυτά τα τουρκικά και τα κουρδικά είναι θέματα που αφορούν κάποιες φυλές και φύλαρχους εκεί μακριά που είναι μεν σύμμαχοί μας και οι δύο αλλά ως εδώ και ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους οι Ευρωπαίοι.

Σύνοψη 6: Οι φύλαρχοι της Ευρώπης που είναι σύμμαχοί μας να βρουν μια λύση με τους άλλους σύμμαχους μας γιατί μπορεί να μην ανάψαμε το πράσινο φως, που το ανάψαμε, αλλά τέλος πάντων… America First!

Επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος πάνω από όλους τους συμμάχους του αγαπά το twitter, βγήκε ξανά και είπε ότι αν τυχόν η σύμμαχος Τουρκία, μπει στην περιοχή που ελέγχουν οι Αμερικανοί, και κάνει κατά των συμμάχων «τρομοκρατών» Κούρδων, κάτι παραπάνω από αυτό που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν δώσει το πράσινο φως, τότε θα την καταστρέψουν οικονομικά!

Σύνοψη «Αποκάλυψη τώρα»: «Οι Σύμμαχοι, σύμμαχοι αλλά και το twitter… twitter» αρχαίο ρητό του Hollywood

Στην τελευταία αυτή τροπή οι Τούρκοι «γίνονται… Τούρκοι» και θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από την πλευρά τους.

Λένε στον Τραμπ ότι δεν δέχονται απειλές και μάλιστα από συμμάχους που έχουν δώσει το πράσινο φως να μπουν στην περιοχή που ελέγχουν για να καθαρίσουν τους «τρομοκράτες» συμμάχους του συμμάχου της.

Σύνοψη τσοκ γκιουζελ: Σύμμαχοι γιοκ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος στην συνέχεια καλεί τον Τούρκο Πρόεδρο να να πάει προσωπικά καλεσμένος του στις ΗΠΑ για να συζητήσουν από κοντά σαν… πραγματικοί σύμμαχοι, θυμίζοντας ότι η Τουρκία ως σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ παράγει κομμάτια του F-35, και ξεχνώντας από το πρόγραμμα των οποίων την έβγαλε με δική του υπογραφή γιατί είχε αγοράσει όπλα από την εχθρική Ρωσία!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN: Οι ΗΠΑ έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να περιορίσουν τις ισραηλινές επιχειρήσεις στον Λίβανο

Στην Αθήνα ο Τζέφρι Πάιατ για την προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Τραμπ: Οι μετανάστες «έχουν τον φόνο στα γονίδιά τους»

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι την υλοποίηση των ιερών αποστολών μας»

Μπορέλ: Ομολογία αποτυχίας για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr