Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημιουργία ελληνικής έδρας στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Μελβούρνης

Δημιουργία ελληνικής έδρας στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Μελβούρνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας κ. Ντέηβιντ Κόλεμαν έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Κέντρο σε διάφορα θέματα και έχει πλήρη ενημέρωση για τις λειτουργίες της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεχιζόμενης συνεργασίας, ο υπουργός Κόλεμαν προσκάλεσε τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Παπαστεργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Μάρκου σε συνάντηση για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Κόλεμαν αναφέρθηκε σε μια σειρά προγραμμάτων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παροικία.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ανέφερε ότι «ένα από τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η παροικία μας είναι οι φροντιστές ηλικιωμένων που μπορούν να συνομιλήσουν στη γλώσσα αυτών που φροντίζουν».

Ο υπουργός Κόλεμαν απάντησε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει εξετάσει και έχει ήδη κάνει κάποιες αλλαγές για να διευκολύνει την απασχόληση αυτών των φροντιστών.

Το θέμα της γλώσσας και το πώς διδάσκεται στους νεοαφιχθέντες μετανάστες συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση.

Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας θα βοηθούσε νέους μετανάστες και πρόσφυγες στην απασχόληση και στην ένταξή τους κοινωνία μας, δήλωσε ο υπουργός κ. Κόλεμαν.

Ανέλυσε δε τις σκέψεις του για την επέκταση των προγραμμάτων διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας.

Ο κ. Μάρκος σημείωσε ότι τα επιπλέον προγράμματα σπουδών είναι σημαντικά και ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγάλο ρόλο σε αυτό το θέμα.

Ο υπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Ο Κώστας Μάρκος σημείωσε ότι η ύπαρξη μικρότερων φορέων παροχής προγραμμάτων γλωσσών για νέους μετανάστες θα βοηθούσε στην ενθάρρυνση των νέων μεταναστών να μάθουν την αγγλική γλώσσα. Ο κ. Κόλεμαν συμφώνησε με αυτό.

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης σημείωσε πως η οικονομική στήριξη της Κοινότητας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με χορηγία ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη νέα Έδρα του Πανεπιστημίου Μελβούρνης και το νέο Ελληνικό Κέντρο είχαν μεγάλη απήχηση και ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό, ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπαστεργιάδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τηλεοπτική κάλυψη στην Ελλάδα του ίδιου μαζί με τον πρωθυπουργό σε έναν ελληνικό χορό.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εξέφρασε μεγάλο ενδιαφέρον για τις πρωτοβουλίες οικονομικής στήριξης της Ελληνικής Κοινότητας.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργιάδης, oπρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θεωρεί την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης ως πρωτοπόρες σε θέματα πολυπολιτισμικότητας.

Ο κ. Κόλεμαν σημείωσε ότι η Κοινότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της πολιτικής της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε πολυπολιτισμικά ζητήματα.

Ο ίδιος εξέφρασε επίσης τον ενθουσιασμό του για τον ευρύ κοσμοπολίτικο και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της υπό δημιουργία έδρας στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης με τη συνεργασία της Κοινότητας.

Είπε ότι παρουσίασε αυτό το γεγονός στην Ομοσπονδιακή Βουλή πρόσφατα και όλοι οι συνάδελφοι του ήταν εξίσου ενθουσιασμένοι.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ανέφερε ότι η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης θεωρεί σημαντική τη δημιουργία της νέας έδρας στο Πανεπιστήμιο Μελβούρνης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν στη συνάντηση:

(α) Η οικονομική ενίσχυση προγραμμάτων διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας σε νεοαφιχθέντες μετανάστες, που τώρα θα προσφέρονται και από μεγάλους οργανισμούς των εθνικοτήτων. Τα προγράμματα αυτά θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.

(β) Η αναθεώρηση και ανάσυρση πολλών περιορισμών για τα άτομα που ασχολούνται στον τομέα φροντίδας ηλικιωμένων, όπως η γνώση της Αγγλικής γλώσσας και το όριο ηλικίας.

(γ) Η οικονομική ενίσχυση πολιτιστικών προγραμμάτων της Κοινότητας, όπως το Ελληνικό φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ, που θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο. Ο κ. Κόλεμαν, τόνισε πως θεωρεί το φεστιβάλ ως ένα από τα μεγαλύτερα πολυπολιτισμικά φεστιβάλ στην Αυστραλία.

(δ) Η δημιουργία του νέου Ελληνικού Κέντρου της Κοινότητας για ηλικιωμένους και νέους.

(ε) Η δημιουργία της ελληνικής έδρας Παγκόσμιας Διασποράς στη Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πανεπιστήμιου Μελβούρνης. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα προωθήσει το θέμα στον Ομοσπονδιακό υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Κόλεμαν εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει τις επαφές με την Κοινότητα και άλλες μεταναστευτικές οργανώσεις.

Τόσο ο κ. Παπαστεργιάδης όσο και ο κ. Μάρκου δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με τον κ. Κόλεμαν και ενδιαφέρον του να διατηρήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Κοινότητα.

«Η επιθυμία του κ. Κόλεμαν να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις μάς ενθουσιάζει και η Κοινότητά μας θα συμμετέχει σε αυτές. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο υπουργός συζητά άμεσα τα προβλήματα της παροικίας μας και ιδιαίτερα τα πολιτιστικά και τα εκπαιδευτικά, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή του να βοηθήσει», δήλωσε ο κ. Μάρκου.

Πηγή: Εφημερίδα «Νέος Κόσμος»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γκας Μπιλιράκης: Ο Μάρκο Ρούμπιο θα επεκτείνει την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

Βοστώνη: Ο Ταμασού Ησαΐας είπε στα ελληνοαμερικανάκια «ως απόγονοι Ελλήνων να συνεχίσουν τον αγώνα για ελευθερία διατηρώντας την γλώσσα και την πίστη τους»

Ο Μητσοτάκης της «πολιτικής ορθότητας» ψάχνει εναγωνίως επαφή με τον Τραμπ

Η Αυστραλία θα απαγορεύσει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάτω των 16 ετών

Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Τουρκία θέλουν μερίδιο από την Ανταρκτική

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr