Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της αλγερινής Βουλής Μοάντ Μπουσαρέμ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της αλγερινής Βουλής Μοάντ Μπουσαρέμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλγερία,

Ο πρόεδρος του Kοινοβουλίου της Αλγερίας, Μοάντ Μπουσαρέμπ, παραιτήθηκε την Τρίτη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar και κοινοβουλευτική πηγή, μετά τα παρατεταμένα αιτήματα για την απομάκρυνσή του από διαδηλωτές που θεωρούν πως αποτελεί πυλώνα της κυβερνώσας ελίτ.

Ο Μπουσαρέμπ αποχώρησε τρεις μήνες αφότου ο πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα υπέβαλε την παραίτησή του υπό την πίεση των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων με αίτημα ριζικές μεταρρυθμίσεις και τον τερματισμό της συστημικής διαφθοράς και του νεποτισμού.

Οι Αρχές ανέβαλαν τις προεδρικές εκλογές που είχε προβλεφθεί να διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου ελλείψει υποψηφίων.

Μέχρι τώρα δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία.

«Ο Μπουσαρέμπ παραιτήθηκε από πρόεδρος του Κοινοβουλίου, θα αντικατασταθεί από υπηρεσιακό προτού διοριστεί νέος», δήλωσε η κοινοβουλευτική πηγή.

Η πηγή είπε πως ο Τερμπέκ Αμπντεραζάκ, μέλος του Κοινοβουλίου, θα αναλάβει προσωρινά τον θώκο.

Κάτοχος ενός λιγότερο προβεβλημένου αξιώματος, ο Μπουσαρέμπ, μαζί με τον προσωρινό αρχηγό του κράτους Αμπντελκαντέρ Μπενσαλάχ, τον πρωθυπουργό Νουρεντίν Μπεντουί και τον πρώην πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Ταγέμπ Μπελαΐζ, ήταν ένα από τα «4Μπ» την αποχώρηση των οποίων διεκδίκησαν οι διαδηλωτές μετά την παραίτηση στις 2 Απριλίου, υπό την πίεση του δρόμου και του στρατού, του Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης (FLN), ο Μοάντ Μπουσαρέμπ, 47 ετών, εξελέγη στα τέλη Οκτωβρίου 2018 έπειτα από μια επίδειξη δύναμης απέναντι στον προκάτοχό του Σαΐντ Μπουαντζά, μέλος επίσης του FLN.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν εκ νέου σήμερα, για 19η συνεχόμενη Τρίτη, εναντίον του καθεστώτος, ζητώντας ιδιαίτερα την απελευθέρωση των «πολιτικών κρατουμένων».

Πολλά συνθήματα είχαν και πάλι στόχο τον στρατηγό Αχμέντ Γκαΐντ Σαλάζ, ο οποίος έχει γίνει ο ντε φάκτο ισχυρός άνδρας της χώρας, που αρνείται τις διεκδικήσεις του κινήματος αμφισβήτησης.

Η κυριότερη από αυτές είναι η τοποθέτηση μεταβατικών Αρχών χωρίς να συμμετέχουν σε αυτές πιστοί στον Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και θα αναλάβουν την αποστολή να μεταρρυθμίσουν τη χώρα πριν από τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακοί Αγώνες «τσίρκο»: Επέτρεψαν σε intersex άτομο να «πυγμαχήσει» με γυναίκα – Διεθνές κράξιμο στη «woke» ΔΟΕ

Η Αλγερία εγκαινίασε το μεγαλύτερο τζαμί στην Αφρική – Κόστισε 900 εκατ. δολάρια

Γεραπετρίτης σε πρεσβευτές αραβικών χωρών: Η Ελλάδα τηρεί μία στάση αρχής στο Μεσανατολικό

Ο αρχηγός του αλγερινού στρατού στην Κίνα

Αμερικανικές κυρώσεις σε άτομα που συνδέονται με τη Χαμάς στην Τουρκία, την Αλγερία, τη Γάζα και το Κατάρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr