Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επανεξελέγη επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επανεξελέγη επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με συντριπτική πλειοψηφία επανεξελέγη την Τετάρτη επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ, από τους διεκδικητές του αξιώματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη θέση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Βέμπερ κέρδισε και τις 156 έγκυρες ψήφους, δήλωσε εκπρόσωπος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), προσθέτοντας πως τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.

Το ΕΛΚ ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές, όμως το ποσοστό του μειώθηκε, καθιστώντας πιο δύσκολη την εξεύρεση πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του Βέμπερ για το ανώτατο αξίωμα της Ε.Ε.

Ο Βέμπερ δεν έχει επίσης τη στήριξη όλων των ηγετών της ΕΕ, οι οποίοι θα πρέπει να προτείνουν έναν υποψήφιο για τη θέση αυτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ιδιαίτερα είναι αντίθετος στην υποψηφιότητά του, ενώ οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι έχουν δικούς τους υποψηφίους.

Οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να θεωρεί ότι θα διευθετηθεί το θέμα του διορισμού του προέδρου της Κομισιόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως και για άλλα ανώτατα αξιώματα της Ε.Ε.

Ο Βέμπερ, ο οποίος προέρχεται από τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το βαυαρικό αδελφό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ηγείται του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο από το 2014.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Αγροτική εξέγερση στις Βρυξέλλες – Οργισμένοι αγρότες πολιόρκησαν το Ευρωκοινοβούλιο

Νίκος Παππάς για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: «Είχα λάθος αντίδραση, στη δική του δράση-πρόκληση»

Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Levantine Greeks Brief European Parliament on the Plight of Syrian Christians

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr