Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Το Ιράν να κάνει το πρώτο βήμα αν θέλει διάλογο

Τραμπ: Το Ιράν να κάνει το πρώτο βήμα αν θέλει διάλογο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσιγκτον δεν επιδίωξε να ξεκινήσει διάλογο με το Ιράν, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, αν θέλει να διαπραγματευτεί.

«Τα ΜΜΕ των Ψευδών Ειδήσεων ως συνήθως δημοσίευσαν μια ψευδή πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν.

»Αυτή η πληροφορία είναι ψευδής» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, χωρίς να αναφέρει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.

«Το Ιράν θα μας καλέσει, αν και όποτε είναι έτοιμο» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει ήδη δηλώσει «ανοιχτός» σε συνομιλίες με την Τεχεράνη.

«Εν αναμονή, η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει – πολύ θλιβερό για τον ιρανικό λαό» υποστήριξε.

Οι ιστορικά κακές σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο αφότου ο Τραμπ αποφάσισε, τον Μάιο του 2018, να αποχωρήσει μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Τη συμφωνία αυτή υπέγραψαν το 2015 άλλες πέντε μεγάλες δυνάμεις, η Γερμανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ έκοψε τη χρηματοδότηση στους τζιχαντιστές διασώστες «Λευκά Κράνη»

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Χάρβαρντ διαμήνυσε στην Τουρκία: «Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και θα έχει συνέπειες»

Ο Τραμπ είχε διαβεβαιώσει τον Νετανιάχου ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πάρει F-35

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενδεχόμενη επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 αν αρθούν οι κυρώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr