Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νταβούτογλου «τόλμησε» – Άσκησε δριμεία κριτική στον Ερντογάν

Ο Νταβούτογλου «τόλμησε» – Άσκησε δριμεία κριτική στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή κριτική στην αλλαγή πολιτικής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP και στη συμμαχία με τους εθνικιστές άσκησε τη Δευτέρα ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός και πρώην στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέρασε και επίσημα στην απέναντι πλευρά.

Στην πρώτη του δημόσια κριτική προς τον Ερντογάν από τότε που αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του, πριν από τρία χρόνια, ο Νταβούτογλου επέκρινε τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης και τον παρεμβατισμό στα μέσα ενημέρωσης.

Εξέχουσα φυσιογνωμία του κόμματος, ο Νταβούτογλου διετέλεσε πρωθυπουργός μεταξύ του 2014 και του 2016 προτού έρθει σε ρήξη με τον Ερντογάν.

Το AKP έχασε τον έλεγχο της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι η πολιτική των συμμαχιών ήταν επιζήμια για το κόμμα μας, τόσο σε αριθμό ψηφοφόρων όσο και όσον αφορά την ταυτότητα του κόμματος», υπογράμμισε ο Νταβούτογλου σε γραπτή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νταβούτογλου βρίσκεται σε συνεννόηση με τον πρώην πρόεδρο, Γκιουλ, να προχωρήσουν σε διάσπαση του ισλαμικού AKP.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι μουτζαχεντίν της Δαμασκού και οι Κούρδοι (SDF) θα φυλάνε από κοινού το Φράγμα Τισχρίν για να πάψουν οι επιθέσεις των νεο-οθωμανών (SNA)

Στη Συρία υφυπουργός Άμυνας ο φιλότουρκος νεο-οθωμανός Φαχίμ Ίσα

Ανταλλαγή πυρών με Τούρκους στο Αιγαίο: Σοβαρό επεισόδιο ανοιχτά της Λέσβου

Η Τουρκία απειλεί την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (GSI) – Δηλώσεις Χριστοδουλίδη

ΗΠΑ: Η τιμή των αυγών εκτοξεύεται

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr