Ένας καταϊδρωμένος Χουλουσί Ακάρ προσγειώθηκε την Τετάρτη στα Σκόπια, στη Βόρεια Μακεδονία, την επομένη της «παράδοσης» της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα.
Οι Τούρκοι, γεωπολιτικά απομονωμένοι, σύμμαχοι της Ρωσίας και του Ιράν, γνωρίζουν ότι ο σχεδιασμός ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς αποσκοπεί και στη δική τους αναχαίτιση στα Βαλκάνια.
Για αυτό τώρα τρέχουν αλλά δεν πρόκειται να φτάσουν πουθενά, διότι έχουν «τελειώσει» από την περιοχή.
Η Δύση δεν θα ανεχτεί το τζιχαντιστικό καθεστώς της Τουρκίας να υπονομεύει τη σταθερότητα στην περιοχή μας.
Βεβαίως εμείς, στο εσωτερικό της χώρας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια στρατιά «Νενέκων» που δημοσιογραφούν ψευδείς ειδήσεις σε διατεταγμένη αποστολή της Νέας Δημοκρατίας.
«Νενέκων» που αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα, αποσκοπώντας να πλήξουν την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά στην πραγματικότητα ζημιώνουν την πατρίδα.
Ο Χουλουσί Ακάρ επεσήμανε ότι η “Μακεδονία” είναι πολύ σημαντική χώρα για την Τουρκία και ότι οι ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ ισχυρές.
Προφανώς. Οι Τούρκοι ήταν εκεί κατακτητές και τους είχαν σκλάβους. Για να μη ξεχνιόμαστε.
Ο Τούρκος υπουργός, ο εκπρόσωπος της χώρας που αποσταθεροποιεί τα Βαλκάνια, είπε ότι η ύπαρξη της ειρήνης και σταθερότητας σε όλες τις βαλκανικές χώρες, κυρίως στην Βόρεια Μακεδονία, αποτελεί την πιο ειλικρινή ευχή μας. Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά ότι θα έχουμε συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία σε όλους τους τομείς.
Τόνισε ότι «από το 1992 είμαστε πάντοτε μαζί με την Βόρεια Μακεδονία».
Αυτό είναι αλήθεια. Όσο η ανίκανη κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σαμαρά δημαγωγούσε, οι Τούρκοι διείσδυσαν στη χώρα και την πήραν στρατιωτικά μαζί τους, στο σχέδιο δημιουργίας μουσουλμανικού τόξου στα βόρεια σύνορά μας.
Αυτά συνέβαιναν στα βόρεια σύνορά μας το 1992, με τη Νέα Δημοκρατία να παρακολουθεί θεατής να μας περικυκλώνουν οι Τούρκοι, μην ξέροντας πώς να αντιδράσει.
Και όπως υπενθύμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε την Βόρεια Μακεδονία στους τομείς της πολιτικής, της άμυνας και της οικονομίας.
«Για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιήσαμε το συνταγματικό όνομα της “Μακεδονίας” σε κάθε πεδίο.
»Βλέπουμε ότι έχει λυθεί το ονοματολογικό.
»Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Βόρειας Μακεδονίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής-ατλαντικής σύνδεσής της.
»Έχουμε ισχυρές σχέσεις με την Βόρεια Μακεδονία, κυρίως στο στρατιωτικό τομέα. Πολλοί “Μακεδόνες” στρατιωτικοί συμμετέχουν στις ασκήσεις μας».
Ο Χουλουσί Ακάρ πήγε στα Σκόπια μήπως και διασώσει τίποτα από τη στρατιωτική σχέση που ξεκίνησε η Τουρκία με αυτή τη χώρα το 1992, επί της ανίκανης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Στις αρχές του 20ου αιώνα τα βαλκανικά έθνη συμμάχησαν για να διώξουν τους Τούρκους από τα Βαλκάνια.
Σήμερα, έναν αιώνα μετά, τα Βαλκάνια με ηγέτη την Ελλάδα, ορθώνουν νέο τείχος άμυνας απέναντι στη βαρβαρότητα.