Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ινδός πρωθυπουργός εγκαινίασε εργοστάσιο που θα κατασκευάσει 750.000 Καλάσνικοφ

Ο Ινδός πρωθυπουργός εγκαινίασε εργοστάσιο που θα κατασκευάσει 750.000 Καλάσνικοφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και καθώς οι παγκόσμιες δυνάμεις αγωνίζονται για τη μεσολάβηση της σύγκρουσης Ινδίας – Πακιστάν, το άνοιγμα ενός εργοστασίου στο ινδικό κράτος του Uttar Pradesh, όπου θα παράγονται εκατοντάδες χιλιάδες πολυβόλα Καλάσνικοφ τύπουAK-203, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική εξέλιξη στη σύγκρουση.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι εγκαινίασε ένα εργοστάσιο παραγωγής πολυβόλων Καλάσνικοφ, το οποίο πρόκειται να παράγει εκατοντάδες χιλιάδες AK-203 για το στρατό σε τοπικό επίπεδο, καθώς οι ινδικές δυνάμεις σταδιακά εξαλείφουν τα γηρασμένα τουφέκια επίθεσης.

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό κράτος του Uttar Pradesh, το εργοστάσιο ξεκίνησε την Κυριακή από τον πρωθυπουργό και κορυφαίο στρατιωτικό ορείχαλκο στην πόλη Amethi.

Το νεώτερο όπλο Καλάσνικοφ θα βοηθήσει τις ινδικές δυνάμεις να πολεμήσουν τρομοκρατικές και αυτονομιστικές ομάδες, δήλωσε ο Iνδός πρωθυπουργός.

O Μόντι το εγχείρημα έγινε δυνατό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την υποστήριξή του».

Ο Ρώσος ηγέτης, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η παραγωγή των τυφεκίων στο ινδικό έδαφος θα δώσει ώθηση στην τοπική αμυντική βιομηχανία, θα αναπτύξει τεχνογνωσία και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Το έργο είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα της εκρηκτικής στρατιωτικής-βιομηχανικής σχέσης μεταξύ Νέου Δελχί και Μόσχας.

Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 750.000 τουφέκια για τον Ινδικό στρατό, βοηθώντας τον ινδικό στρατιωτικό ορείχαλκο να εκπληρώσει ένα μεγάλο χρονικό στόχο: Αντικατάσταση του τυποποιημένου πυροβόλου όπλου, του τουφέκι INSAS 5,56mm.

Οι αξιωματούχοι της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας λένε ότι το φιλόδοξο έργο έχει υψηλό στόχο και σχεδιάζει να κάνει ακόμα περισσότερα ΑΚ, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών παραγώγων τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Προχωράμε στην κατασκευή του F-47 του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους έκτης γενιάς

Αλέξης Τσίπρας: Νέα Εθνική πυξίδα – Ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα η απάντηση στις ραγδαίες γεωπολιτικές μετατοπίσεις

Η ΕΕ αποκλείει την Τουρκία από το Ταμείο Εξοπλισμών των 150 δισ. ευρώ

Ο Νίκος Δένδιας εξήγησε πώς η Κρήτη έχει την εποπτεία της Ανατ. Μεσογείου – «Η Ιστορία είναι το κλειδί»

Οι ηγέτες της Μεσογείου ενθουσιάζονται για τις δυνατότητες ειρήνης και οικονομικών συμφωνιών με την επιστροφή του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr