Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο καγκελάριος Ασφαλείας των Κούρδων του Ιράκ συναντήθηκε με τον Σεργκέι Λαβρόφ

Ο καγκελάριος Ασφαλείας των Κούρδων του Ιράκ συναντήθηκε με τον Σεργκέι Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μασρούρ Μπαρζανί, ο καγκελάριος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ιρακινού Κουρδιστάν, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

«Στη συνάντηση και οι δύο πλευρές επαναεπιβεβαίωσαν την ιστορική σχέση μεταξύ των λαών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κουρδικής Περιοχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιρακινού Κουρδιστάν.

Συζητήθηκε ο πόλεμος στη Συρία και ο Μασρούρ Μπαρζανί εξέφρασε στη ρωσική πλευρά την ανησυχία του σχετικά με το μέλλον του κουρδικού πληθυσμού της χώρας.

«Υπογραμμίστηκε η σημασία μιας ειρηνικής επίλυσης που θα εγγυάται τα δικαιώματά τους και την ασφάλειά τους», αναφέρεται στην κουρδική ανακοίνωση.

Επίσης, τη συνάντηση απασχόλησε πώς θα ενισχυθούν οι ισχυρές οικονομικές σχέσεις με την Κουρδική Περιοχή και το Ιράκ στο σύνολό του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Φοβισμένος Ερντογάν: Το Ισραήλ ενδέχεται να στοχοποιήσει την Τουρκία στο μέλλον

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr