Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν έστειλε είκοσι F-16 να βομβαρδίσουν ένα στάβλο στο Ιράκ και να σκοτώσουν τέσσερις γυναίκες

Ο Ερντογάν έστειλε είκοσι F-16 να βομβαρδίσουν ένα στάβλο στο Ιράκ και να σκοτώσουν τέσσερις γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την Πέμπτη το βράδυ τις περιοχές του Σιντζάρ και του Μαχμούρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ, ισχυριζόμενες ότι στόχευαν θέσεις των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Οι Τούρκοι παραδέχτηκαν ότι βομβάρδισαν τρία σημεία. Κουρδικές πηγές μίλησαν για τα χωριά Σιλό και Ταλουζέρ που επλήγησαν.

Βομβάρδισαν ακόμα και ένα προσφυγικό στρατόπεδο στην περιοχή του Μαχμούρ.

Την Παρασκευή το πρωί καταμετρήθηκαν τέσσερις νεκροί άμαχοι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, οι τρεις μέλη της ίδιας οικογένειας.

Τα θύματα είναι η Άσια Αλί Μοχάμεντ, 73 ετών, η κόρη της, Ναρίντζ Φαρχάν Κασίμ, 26 ετών, η ανιψιά Αβίν Κάουα Μαχμούντ, 14 ετών και η Αϊλάμ Μοχάμεντ Ομέρ, 23 ετών.

Οι γυναίκες είχαν πάει να δουν εάν είναι καλά τα ζώα τους στον στάβλο και εκεί τις βομβάρδισαν οι Τούρκοι.

Στη φοβερή επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, όπου βομβαρδίστηκαν στάβλοι και σκοτώθηκαν γυναίκες, συμμετείχαν 20 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και δεκάδες ντρον, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλη αυτή η υπερβολή του Ερντογάν εννοείται ότι γίνεται για λόγους προπαγάνδας, διότι εάν χρησιμοποίησε τόσες δυνάμεις για να πετύχει στάβλους και αμάχους, δεν είναι για να το παινεύεται.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ καταδίκασε την Παρασκευή τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, κάνοντας λόγο για «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ιράκ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ σε μυστικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα και Κύπρο υπό τη σκιά της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας

Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr